Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

NM jr allround: Ida fikk sølv!, Vikingløpet: 4 løpere til NL, og Challenger Cup: seier til Henri

NSF har tatt ut 5 av våre løpere til NM jr allround i Bergen (siste helg januar): Ida, Heidi, Mattis, Jon Petter og Henrik.

Nasjonale mesterskap er terminfestet samme helg som Tønsbergs-uttaksløp for Viking Race i Nederland. NSF har i denne uheldige situasjonen gitt juniorer B og C fritak for NM for å prioritere Vikingløpet.

Ida og Jon Petter reiser til Bergen. Mattis, Heidi og Henrik blir med resten av klubbens løpere med til Tønsberg.

På fredagkveld har Vikingløpet startet med 500 m til alle. For Asker stiller i tillegg til overnevnte løpere også Runar, Merethe, Gard, Vebjørn og Dag-Erik.
Mattis leder og Henrik er nr.2 (klasse gutter 16 år). I klasse jenter 16 år har Heidi 4.plass og i gutter 13 år har Runar 3.plass.

Etter 3 distanser er stillingen likt, bortsett fra at Heidi har rykket 1 plass fremover og har 3.plass sammenlagt etter 3 distanser. Hvis trenden fortsetter ser det ut at 4 løpere fra klubben får mulighet til å delta på Viking Race i Heerenveen senere i vinter.

I Tønsberg er siste distanse gjennomført og løperne hár fortsettet trenden. Mattis, Henrik, Runar og Heidi trygget og fikk sin NL-billett. Heidi jobbet seg på siste distanse opp til en 2.plass sammenlagt. Gratulerer!.

Også Merethe (6.plass), Dag-Erik (13.plass), Vebjørn og Gard (6.plass) gikk et jevnt mesterskap.

Les resultater her

Etter 1.distanse på NM jr allround (500 m) står Ida på 2.plass og Jon Petter på 18.plass ('skikkelig feilskjær').
Ida ble også nr.2 på 1500 m, sammenlagt etter 1.dag: 2.plass - i morgen starter hun med ca. 2,4 s bak nr.1 på 1000 m. På 3000 m hevdet Jon Petter seg forbi hans ranking og fikk en fin 14.plass etter et jevnt løp (22 deltagere i klasse - 17.plass sammenlagt etter 2 dist.).

På 1000 m fikk Ida igjen en 2.plass, bak Hanne Haugland. For siste distanse (3000 m) er hun ca. 11,3 sek. bak 1.plass.
Jon Petter gjorde jobben på 1500 m i forhold til opprykk i sammenlagt. Han fikk en 12.plass på 1500 m, 14.plass sammenlagt (ca.1,8 sek. på 5000 m bak nr. 13 og ca.7,2 sek bak nr. 12 - jeg er usikker hvor mange løpere får gå 5000 m - i fjor 16 løpere).

I Bergen stod Ida på og kjempet seg til en seier på 3000 m. Sammenlagt fikk Ida sølv på NM jr allround 2009. Gratulerer!
JP fikk starte på siste distanse i mesterskapet (16 løpere fikk starte). På 5000 m fikk han 11.plass og dermed har han rykket enda 1 plass opp sammenlagt til 13.plass.

Les hele uttaket for NM junior allround her

NSF har tatt ut Henrik Christiansen til Challenger Cup (europa cup) som avholdes denne helgen i Hamar.

På lørdagen i Hamar var Henrik fornøyd. Han gikk to brukbare løp på is 'som ikke gir noe gratis'. 38.18 på 500 m (åpning 10.6) og 1.50.67 på 1500m (2.plass - beste nordmann). Han gleder seg til i morgen: det er lovet kjempeis på 5000 m.
Det er spennende med tanke på endelig uttak for VM kommende helg!

Les resultater for 1.dag her

I Hamar gikk Henrik en kjempebra løp på 5000 m og fikk 1.plass med 6.33.39 foran Nederlandske Jan Blokhuijsen, og med god margin foran norske Reidar (4), Preben (5) og Lars (6). Sammen med Mari dagen før stod Henrik for eneste norske seiere på Challenger Cup. Gratulerer!