Årets høydepunkter? VM allround i Berlin- Ida, landskamp g/j Bjugn - Jonas og Sandefjordløpet

I helgen braker det løs igjen, og Asker-løpere går viktige løp mange steder.

I Berlin arrangeres VM-allround, hvor Norge stiller med 5 løpere: 2 kvinner og 3 herrer. Ida stiller i 9.par ytre bane på 500m mot Japanske Ayaka Kikuchi. Begge løpere har akkurat like perser.
På 3000m har Ida Iren Wüst som parkamerat.

To spennende løp! start fra kl.12.30.

Følg med på ISU-resultatlister: her
Følg med på NRK-tv: her

Med 39.73 fikk Ida en 8.plass. På 3000m senere på dagen ble det 4.08.79 og en 9.plass. Sammenlagt står Ida på 9.plass før søndagens 1500m. Det er kort vei opp for å sikre 6.plass etter 3distanser som hun trenger for å kunne delta på avsluttende 5000m.

Ida fikk 1.58.22 etter en tyngre siste runde, og en 8.plass. Dette ga en 8.plass i sammendraget, men ikke tilstrekkelig for å kunne delta på avsluttende 5000m. Sammenlagt ble det 9.plass denne gangen.

Tsjekkiske Martina Sablikova ble verdensmester foran Iren Wüst og Antoinette de Jong, begge fra laget team4gold.

Neste helg stiller Ida i World Cup Finale i Heerenveen på 1000m og 1500m.

----------------------------

Jonas har reist til Bjugn hvor han stiller i det norske laget som har landskamp mot Finland og Sverige.

Følg med på arrangørens nettside: her

Følg med live på streaming: her

Jonas har full kontroll, og vant på lørdag begge distansene 500m og 1500m i Fosenhallen.
På søndagens 1000m og 3000m trakk Jonas' norske konkurrenter det lengste strået: det ble hhv 2. og 3.plass på distansene.

Norge vant suverent landskampen.

Asker har påmeldt 23 løpere til Sandefjordløpet. Stevnet er i år sammenlagt konkurranse over 2 dager (4 distanser) fra 12års klasse. Tidligere var det alltid 2 distanser sammenlagt, og 1 valgfri distanse.

Følg med!
For resultatservice se her.
For live-update se her.

Det er god stemning i Vikingskipet: for mange løpere er det første gang på lenge at de går løp innendørs, og når det da også er gode forhold så får de uttelling for all trening og løpserfaring, og blir det mange perser.

Marte vant i junior C både 1500m på 2.18.83 (pers med 3 sek.) og 1000m med 1.28.83 (pers med nesten 3 sek). Sammenlagt ble det en fin 2.plass, etter en helg med 4 perser.
Både Hedvig, Oda og Hanna hadde flotte perser. Hedvig hadde 4. og 5.plasser, men var uheldig å falle på første 500m. Hanna forbedret sin pers på 1500m med nesten 30 sekunder!
Tim fortsetter sterk utvikling: fra 500m under 43 til 1500m på 2.15. Også Marlon forbedret sin pers på 1500m.

Simon perset på 3 ulike distanser, og kom under 2.10 på 1500m. Han slo med dette også Hans mer enn 30år gamle familie-rekord på 1500m.
Hans Olav fikk endelig notert sin 1000m pers, som han ikke fikk i Tønsberg, fordi banen på Maier Arena var målt opp feil. Jesper fikk perser på alle distanser, og kom med dette under magiske grenser av 50 sekunder på 500m, og 3 minutt på 1500m.
Trener Marius kunne også være tilfreds med stor fremgang hos jentene klasse 12 år, hvor Ingvild fikk pers på 1000m, Linnea perser på 500m og 1000m, og hvor Aurora perset med 3 sekunder på 500m, og 9 sekunder på 1000m. Jentene blir nå mer jevngode, og det lover bra når de trener videre sammen!

Herman passet godt på brødrene sine som med raskere tider enn tidligere fikk bra klaff på skøyter. Nina og Stine gikk fortere enn de noen gang har gjort. Og dette gjelder også for Reijer, Edvard, Hedda og Pippa.
Også for Markus ba helgen flotte opplevelser: både nye perser, på tur med skøytevenner, og første gang i Vikingskipet.