VM enkel i Kolomna - Ida: 1000m+1500m. World Cup Kortbane i Dordrecht med Einar! NC7 i Stavanger

Ida reiste på tirsdag til Russland, til Kolomna.

Mesterskapet er fra torsdag til søndag. Ida satser på 1000m -fredag- og 1500m - søndag.

Lykke til!

for resultatservice se her

På 1000m startet Ida mot Vanessa Bittner fra Østerrike. To løpere med svært ulik løpsopplegg: sistnevnte er en rask starter, mens Ida (starter fra indre) har sterke avslutninger.

Ikke helt uventet ble det noe kluss i vekslingen: Ida forsøkte å starte fortere enn vanlig, men rakk det akkurat ikke - måtte holde litt igjen for å legge seg bak motstanderen.
Etter en sterk avslutning (siste runde 29.5, kun gull-medaljost Jorien ter Mors hadde sterkere runde) tapte Ida akkurat parløpet. Det ble 9.plass på VM enkel, med 1.16.24. Med Hege på 10.plass har Norge aldri hatt to kvinner i topp 10.

Senere på kvelden fikk norske herrelaget sølv på lagtempo, etter frisk satsing.

Med sterk bronse til Sverre Lunde Pedersen på 5000m er det god stemning i laget!

På søndag starter Ida i 9.par, første indre. Heia!

Det ble ikke noe toppløp denne gangen. Formen er nok satt for mye tilbake etter sykdomsperiode etter jul. Med 1.57.25 ble det en 10.plass på 1500m - VM enkel.

----------------------------

I Dordrecht (NL) stiller Einar til start i World Cup Shorttrack. Spennende om han tar et taktisk steg videre i disse konkurranser.

Fra stevnet rapporteres:
Gikk denne helgen to forskjellige 1000m, men 2 løp på hver distanse. Endte som nr 36 og 38 av 55 deltakere. Fantastisk stemning i flott hall i Dordrecht. Nå reiser jeg tilbake til Calgary for et løp til med short track før det blir tre uker med long track og avslutning på sesong med Oval Finale sammen med mange andre nordmenn.

I Stavanger er det Norges Cup. Anders, Runar, Simon og Emma har reist dit, og stiller i hhv allround, og i sprint.

For resultatservice se her

På 5000m blir det klubboppgjør: Runar mot Anders.

For live-resultatservice se her

Det er gode sprintforhold i Stavanger: Både Emma og Simon gikk gode løp og fikk gode perser på 500m: hhv 43,71 og 41.55.
Dagen ble bedre og bedre: både Emma og Simon fikk igjen nye perser på 1000m: hhv 1.30.17 og 1.25.65.
Etter dag 1 ligger Emma på sammenlagt 4.plass i kvinner junior. Simon på en 15.plass i menn junior.

Runar og Anders gikk sine 500m i allround-klasse på hhv 38.30 og 40.46.

Det ble enda bedre stemning i Asker-laget da Runar og Anders gikk i duell mot hverandre på 5000m. Med sterk 6.46.14 fikk Anders 4.plass og sesongbeste med mer enn 6 sekunder. Runar vant distansen etter en sterk 6.42.97, pers med mer enn 6 sekunder! Etter dag 1 står Anders på en fin 6.plass, og Runar på en flott 2.plass.

På dag 2 fortsetter Emma sterk, særlig på 1000m med enda en personlig rekord - 1.29.14. Sammenlagt ble det flott 3.plass!
Simon var uheldig å falle på 500m, og det ble litt kluss i veksling på 1000m, så dette var ikke dagen hans. Men 2 perser er jo fint å ta med seg hjem fra Stavanger!
Runar gikk en sterk 1500m (1.52), mens Anders safet inn.

10000m var dagens høydepunkt: både Anders og Runar gikk veldig bra. Anders satset høyt (eller bedre sagt lavt) i første par i kvartetten, og fikk det tungt på slutten, mens Runar gikk i det andre paret jevnt som en klokke helt inn. Ved målgang trakk Runar det lengste strået: 14.04.39, mot Anders 14.04,57. Pers på begge stolte Asker-løpere.