NM jr i Tromsø - Jonas på pallen på 500m, 5000m og sammenlagt! Gutte/jenteløp i Kongsberg

Jonas, Emma og Marte er med trener Ståle i Tromsø på Norges Mesterskap junior. Marte er som i Hol igjen stevnets yngste deltager.

Løpere gikk gode 500m. Jonas kom på pallen med en sterk 2.plass, foran Mesterskapsfavoritten Allan Dahl Johansen. Emma fikk en fin 6.plass med Marte rett bak på 8.plass.

Det er forholdsvis fine værforhold: lite vind, men det er ordentlig fuktig kaldt.

For resultatservice se her.

1500m var en tøff erfaring for jentene. Ikke så godt gli som forventet: Marte fikk en 9.plass og Emma en 11.plass. Sammenlagt står jentene på hhv 9. og 10.plass. Ny dag i morgen med nye muligheter!

På 3000m var Jonas første løper som gikk under den gamle banerekorden fra 2004 som var på 4.20.1. Med 4.17.78 fikk han en 6.plass, og sammenlagt står han på 4.plass hårfin bak de første 3 plassene.

På søndagens 1000m må jentene starte mot hverandre. Jonas starter hans 1500m i nest siste par: han har siste indre mot Allan Dahl Johansson.

Emma vant over Marte på 1000m. Begge gikk fine løp med en del vind. Sammenlagt etter 3distanser står Emma på 6.plass og Marte på 7.plass. Jonas fikk en 5.plass på hans 1500m, og står fortsatt sammenlagt på 3.plass.

På avsluttende distanse satset Asker-løpere. Marte hadde en sterk avslutning, og endte på en 4.plass. Jonas hadde åpenbart bestemt seg for ikke å slippe noen forbi i sammenlagt plassering. Det ble en sterk 3.plass på distansen. Vetle Stangeland vant 5000m, og fikk sitt navn skrevet bak sin 2.banerekord.

Etter en nervepirrende race vant Marius Bratli fra Aktiv sk sammenlagt med 1/tusende del foran Vetle. Jonas fikk bronse medalje på årets NM jr, utdelt av NSFs representant Ståle Njåtun.

Ved kvinner junior gikk laurbærkransen til Inga Anne Vasaasen fra Stange sk. Marte fikk en overraskende 4.plass takket være siste distanse! Emma fikk 9.plass sammenlagt.

For resultater se:
her.

Takk til Tromsø sk for et flott og verdig Mesterskap. Til og med banketten var flott, hyggelig om minneverdig!

-------------

I Kongsberg gjorde Hanna, Hans Olav, Stine, Simon, Hedvig og Ingvild sine saker bra. Det endte med første plass til de tre sistnevnte løpere!

Sist oppdatert 06.02.2016, kl. 17:00