Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

NM allround i Stavanger: med Ida, Anders, Runar og Jonas

Siste helg før Jul arrangeres det tradisjonelt Norges Mesterskap Allround.

I år er StavangerSandnes skøyteklubb vertskap, og NM gjennomføres i Sørmarka Arena. Dette er siste store mesterskap før World Cup arrangeres i arenaen.

Fra klubben deltar Jonas, Runar, Anders og Ida.

Les hele uttaket: her.

Arrangørens nettside - se: her.

Live-resultat-service - se: her.

Alle Asker-løpere gjorde sine saker bra på mesterskapets første distanse 500m. 39.52 er Lavland-rekord for Ida, og Mesterskapsrekord. 37.68 er ny pers for Runar. Også Jonas (som er debutant på NM allround sr) og Anders (sesongbeste) var fornøyde med sine start på helgen.

Ida gikk et grei løp på 3000m, og vant distanse suverent. På 5000m ble det litt tungt på slutten for alle 3 Asker-gutta. Anders fikk 13.plass på 6.53.66, Runar 15.plass med 6.58.74 (sesongbeste), og 28.plass til Jonas med 7.32.59.

Sammenlagt leder Ida med stor margin. Ved gutta ligger Runar på 13.plass, Anders på 17.plass og Jonas på 27.plass.

På søndagens 1500m slo Ida Mesterskapsrekorden, og vant distansen i 1.59.22. Jonas, Anders (sesongbeste) og Runar (rett bak hans fra før meget sterke pers) gjorde også sine saker bra.

Det blir siste distanse på Ida, Runar og (med litt flaks for hans del) Anders.

Ida avsluttet sitt mesterskap med et sterkt og jevnt løp på 5000m. Tiden 7.19.02 var igjen Mesterskapsrekord! Og banerekord. Etter 4 første plasser ble Ida suveren NorgesMester allround 2016. Poengsum 165.713 var også Mesterskapsrekord.

Sammen med Norgesmester menn allround Sverre Lunde Pedersen fikk Ida utdelt Kongepokalen og laurbærkrans.

Runar og Anders gikk 10000m, og gjorde bra innsats og hadde jevne runder. Runar hadde 14.39.49, og Anders gikk i mål med tid 14.24.93. Dessverre ble Anders disket pga han kom bort i klosser/kjegle i en sving. Runar fikk sammenlagt en fin 8.plass, Anders ble nr.20, og Jonas endte på 25.plass.

For resultater se: protokollen.

Sist oppdatert 18.12.2015, kl. 19:00

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker