NM enkel i Stavanger med Ida, Henrik, Einar, Anders, Runar og Jonas. 2 gull for Ida av 2 mulige!

Etter ukens store begivenheter, er det rett videre til Sørmarka Arena for årets Norges Mesterskap Enkeldistanser.

Se for arrangørens nettsider: her

Se for live resultater: her

På 500m fikk Henrik sesongbeste med 38,21. Jonas var etter en pangstart uheldig i svingen, og fikk 39,25.
På andre 500m ble det jevnt blant Asker-gutta: hhv 38,31 og 38,43. Sammenlagt fikk Henrik 12.plass og Jonas en 18.plass.

På lørdag var det Ida som kom først i aksjon. På 1000m satte hun etter en sterk sisterunde mesterskapsrekord med 1.17.65, og ble Norgesmester.

Jonas satte ny pers og klubbrekord på 1500m med 1.57.86. Henrik fulgte rett bak på 1.58.17. Runar fikk ikke full klart denne gangen 1.55.20. Einar hadde 1.51.54, men han ble dessverre diskvalifisert.

Både Einar og Runar nullstilte seg fint etter sine 1500m, og leverte fIne jevne løp på 5000m. Det ble hhv 6.52.53 (8.plass) og 6.55.47 (10.plass). Anders som lenge har vært helt ut av det klarte heldigvis på tampen av sesongen å gå et fint løp. Med tiden 6.53.99 kom han presis mellom hans klubbkamerater i tid og plassering. Sesongbeste for både Einar og Anders.

I morgen søndag er det 1500m for kvinner, 1000m og 10.000m for menn. For Henrik blir dette et ekstra spennende løp.
Ida vant 1500m på 1.59.43 med ny Mesterskaps- rekord.

På 1000m gikk Henrik og Runar i par, og de satte med hhv 1.15.53 og 1.14.66 begge to sesongsbeste. Jonas kom i mål på 1.16.70 og Einar på 1.12.90. I dag er det desverre ikke så bra is, da det ble kaldt i hallen.

Med dette takket Henrik for seg, og avslutter aktiv sin skøytekarriere. Han vil i tiden som kommer fokusere på Masteroppgave på NHH i Bergen. Lykke til!

Stevnet ble avsluttet med en 10000m hvor både Runar og Anders stilte. Runar vant parløpet med 14.39.30 etter et jevnt oppgjør mot August Haugen. Variasjon mellom raskeste og sakteste runde var kun 0,9s for Runar, som endte på en fin 7.plass. Anders avsluttet en vanskelig sesong med et spennende oppgjør mot selveste Øystein Grødum. Det ble et jevnt løp med runder rundt 34.5. Etter en meget sterk avslutning med runder ned til 32-tallet fikk Anders 14.18.43, og vant parløpet. Det ble en flott 4.plass! og nrs 1+2+3 var så sporty å heise han på pallen etter premieutdeling!