EM i Chelyabynsk: sølv til Ida på 500 og 1500m! - Norges Cup 5 i Gol - Vikingløpet i Tønsberg

Ida har reist til Asia for å delta på Europa Mesterskapet.

På 500m startet hun i nest-siste par mot russiske Olga Graf. Iren Wust hadde da akkurat kommet i mål, og hadde satt beste tid 39.24. Med en grei start (for Ida bra start!) og en superbra siste runde på 28.4 (kun Iren Wust hadde med 28.3 en raskere runde) kom hun inn på 39.66 - en solid 2.plass!

Med denne plassen skriver hun seg inn i historie-bøkene: det er ikke mange norske kvinner som har stått på pallen i et EM på 500m før. Nest siste gang det skjedde var Else Ragni Ytterdal -også frs Asker- i 1993!

På 3000m kom hun i mål på 4.11.33 på relativ tung is. Ida måtte gå tidlig (2.par), og måtte således sette tiden, som alle andre deltakere kunne rette seg etter. Etter første vanningspause med 6 løpere å gå ledet Ida sammenlagt.

6.plassen på distanse gir sammenlagt en flott 4.plass før dag 2.

På søndag starter Ida i nest siste par (ytre) mot Nederlandske Linda de Vries, som foreløpig står på 3.plass. Hun må slå henne med 74/100 s for å rykke opp til den gjeve 3.plassen.

Mesterskapet avsluttes med 5000m.

Også ved herrene står de norske med Sverre Lunde Pedersen på 4.plass etter dag 1. Også han fikk en pallplass på en distanse: 5 km.

På søndag leverte Ida igjen en solid prestasjon: hun vant parløpet mot Linda de Vries på 1.58.09, en tid som igjen ga henne pallplass på distanse! Hun kom også litt nærmere sammenlagt 3.plass.

Med sølvplassen på 1500m på et EM har Ida blitt historisk: ingen norsk kvinne har stått på sølvplassen på pallen på et EM på 1500m.

Det blir spennende om Ida klarer å overgå seg selv på 5000m og slår motstanderen. Samtidig er det tett om plassene bak Ida, med langdistanse-løpere.

5000m ble tøft. Ida gikk sin egen race, men siste rundene gikk rundetidene akkurat for mye opp for å holde Olga Graf og Jorien Voorhuis bak seg i sammendraget. Hun kom til slutt på 6.plass, og kom 0,9 på 5000m bak 5.plass, og litt over 5 s for 4.plass. Iren Wust ble Europamester.

Ved mennene kom Sverre Lunde Pedersen etter en sterk 10km (2.plass!) akkurat 0,7 s bak en bronseplass, og avsluttet sitt EM med en 4.plass. Sven Kramer ble Europamester.

Alt i alt ble EM en opptur for Ida med 2 pallplasser, og bevis på at hun har forbedret seg som allrounder på mellomdistanse. 6.plass sammenlagt er beste plassering Ida har hatt på et EM. Og Norge tar 4 distanse-pallplasser med hjem.

For startlister og resultatservice se her

For ISU-streaming se her

For intervju med Ida på Schaatsen.nl

------------------------------------

Henrik, Runar og Vebjørn har reist til Gol (Buskerud) for å delta på Norges Cup på Glitre Stadion.
Henrik og Vebjørn tar sprint, mens Runar stiller allround.

Etter dag 1 står Henrik ved menn sprint på en sammenlagt 3.plass, etter to tredje plasser. Vebjørn står på 5.plass etter en 5.plass på 500m, og en 7.plass på 1000m.

Runar står på 2.plass etter to andre plasser (500m og 3000m).

På avsluttende 5000m gikk Runar et jevnt løp.

Rapport fra Gol: 'Henrik, Runar og Vebjørn deltok på NC5 på Gol. Henrik og Vebjørn gikk sprint, mens Runar gikk allround.
Det var flotte vinterforhold på Glitre stadion, selv om det kom det mye snø lørdag formiddag. Henrik, som er fulltidsstudent og dermed har hatt nesten flere eksamener enn treninger en periode, gikk relativt bra. Spesielt første del av distansene var bra, så med flere treninger framover blir nok avslutningene lettere også J.
Vebjørn sliter med å komme i form etter en lang restitusjonsperiode i høst, og på lørdag gikk det tungt. Søndagens løp var en liten opptur. Vebjørn bodde sammen med Jevnakergjengen denne gangen, og hadde en hyggelig helg!
Runar, som er på landslagssamling på Hamar denne og neste uke, tok et avbrekk i all treningen for å gå NC. Planen var å gå 3 distanser, men 3000m var såpass oppløftende at han ønsket å teste 5000-formen også.
Søndagen startet med en tung 1500, så derfor var målet å gå rolig ut og holde jevne runder på 5000. Og det gikk bra, så også han fikk en liten opptur denne helgen.
Dessverre var det få deltakere på dette NC-stevnet. Det var svært hyggelig å være på Gol, og det var et prikkfritt arrangement! '

Rekrutter og juniorer har reist til Tønsberg for årets utgave av Vikingløpet. Hovedpremie pr klasse fra 11 år - 16 år er reise til Heerenveen Nederland til Viking Race (slutten av januar).

Lykke til!

I Tønsberg var det ufyselig vær med vind og striregn / sludd - særlig på morgenen da 10-åringene til 13-åringene måtte gå sine løp.

Ingvild, Linnea, Aurora, Herman, Hedvig og Oda jobbet hard på sine 500m for å stå gjennom sine løp.
Marte klarte seg best denne gangen, og overrasket særlig på 1000m hvor hun fikk 1.38.69 - nesten pers. Hun fikk for første gang i Vikingløp-karrieren stå på pallen, og hun fikk utdelt bronse medalje. Sammenlagt står hun på 5.plass. Oda ligger på fin 4.plass etter 2 løp.

På ettermiddagen var det først Nina, Stine og Hedda sin tur. De gikk 500m. Så var det turen til våre junior B-løpere Emma, Simon og Jonas.

Jonas gikk sterke løp, særlig 500m hvor han fikk sølv. På 3000m var det utrolig tett: Jonas trakk ikke det lengste strået, og fikk 4.plass (4.32.68),men står sammenlagt på en flott 2.plass. Simon fikk pers på 3000m, og Emma ligger på fin 4.plass etter 2 løp.

Vikingløpet fortsetter på søndag.

Søndagen startet med klart vær, og ikke så mye vind. Utover dagen kom snøværet tilbake. Tønsbergs Vikingløp ble således helt i tråd med sitt rykte.

På formiddagen ble det løp for Oda, Tim, Linnea, Aurora, Ingvild, Hedvig og Marte. Marte øynet mulighet for opprykk til 4.plass (og VikingRace-billett), men selv om hun med nesten pers kom nærmere konkurrentene på 500m enn dagen før og gikk en 1000m fra ytre på samme tid som dagen før, ble fasit en sammenlagt 5.plass. Allikevel en bra presentasjon da hun var seedet som nr.11 i denne sterke klassen.

Stine, Hedda, Nina og Sigurd startet i rekruttklassen, og gikk 400m i snøværet. En nyttig erfaring.

Simon gikk en bra 1000m, kun 2s fra persen. På 1500m var han uheldig å mistet både kalosje og deretter eggen på asfalten på vei til start.

Emma fikk i dag sterkere motstand, og rykket 1 plass ned til en sammenlagt 5.plass, hvoretter Vikingrace-billett dessverre røk.

Jonas gjorde sine saker bra med en 3.plass på 1000m, og en 2.plass på 1500m. Med 3 pallplasser, og en sammenlagt sølv-medalje ble han i år eneste løper fra Asker som skal reise til Heerenveen helgen 30+31 januar.