Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Nesten is! Spennende helg: World Cup i Seoul med Ida. NC3 i Bjugn med Jonas. KrystalCup i Jevnaker

Våre Nederlandske instruktører Boyan, Mees og Jildou som kom hit den 6 november, har i denne uken gjennomført sine skøytekurs i gymtime på kunstgressbanen, fordi det i deres andre uke her fortsatt ikke var noe is på Risenga.

Til tross for manglende is og vinter, har skoleelevene det bra på kurset. Det arrangeres mange lek, fra oppvarming, balanse, reaksjon/hurtighet og lavgang.

Elevene og lærere har gitt gode tilbakemeldinger. Men selvsagt gleder alle seg til isen kommer til uka.

Følgende skoler er påmeldt:
- Bondi skole 5.
- Blakstad skole 5.+7.
- Solberg skole 3+4+5+6
- Rønningen skole 3.+5.
- Vettre skole 6.

I tillegg en gruppe asylsøkere fra Hvalstad transittmottak.

På torsdagstreninga fikk junior-løpere litt forsmak på isen. Med easy-gliders (for ikke å ødelegge egne skøyter...) og musikk ble det god stemning og runder på ytre banen, mens vanningsmaskin fortsetter å bygge opp isen. Natt til lørdag er det maling og merking av banen. Slik at isen åpner søndag fk.
Natt til lørdag 22.11 ble banen merket, og myLaps installert. Klar til ny sesong på Risenga - treninger fra 25.11.


----------------------------

Ida er i Seoul i Sør Korea. Det er god stemning og hun gleder seg til løpene i helgen. Det er tunge forhold, men det gjelder det samme for alle. Ida prioriterer 1500m og 1000m denne helgen.
Ida i Seoul - (ida til venstre)


Se her world cup streaming
Se her ISUs world cup result-sidene

Ida viser at hun er stayer i verdenstoppen. Hun hadde en offensiv åpning (26.3), og fulgte opp med hel runde på 29.2 og var dermed helt på høyde med passeringen til de allerbeste løpere. I neste runde opp til 1100m gikk rundetiden litt opp (31.0), slik at hun fikk hennes parkamerat Russiske Skokova foran seg. Men hun fightet seg til bake i siste svingen, og kom inn på sterk 1.59.34 (som faktisk er mer enn 1 sekund enn Anni Friesingers banerekorden fra 2004).

Dette ble sesongens andre 4.plass i et sterk deltakersfelt, og denne gangen kun fattige 0,3sekund bak pallen!

Også på søndagens 1000m viste Ida styrke. Med en forholdsvis bra start fra ytre, holdt hun bra til mål. Det ble parseier og med 1.18.53 en flott 8.plass. Fin sesongdebut i A-gruppen, og hennes beste plassering på distanse hittil!

-----------------------------

Jonas reiser til Bjugn for deltakelse på Norges Cup 3.

Se her BØ sk sine NC3-sidene

I Bjugn arrangeres NC3. Kaldt vær og høytrykk ute betyr kaldt inne i hallen (-3 grader) og ca 1,5 sekunder langsommere rundetider sammenliknet med i oppvarmet hall. Men isen er svært godt preparert og gir veldig gode forhold for både trening og konkurranse. Fordi det nylig har vært to NC på Hamar har få løpere tatt turen til Fosenhallen denne helgen.

Jonas har i dag -lørdag- gått 500m på 40,30. Slo sin makker Vetle S. Østmoe med 2 hundredeler etter en god siste langside. På 3000 meter gikk han mot Kristian Vårvik som er senior. Det ble en jevn og spennende duell der Vårvik kom 2 sek foran i mål til slutt. Jonas sin tid ble 4.27,79 (1.plass). Søndag blir det 500m og 1500m.

På søndag ble det dessverre fall i første sving på 500m, og forfjamset glemte han å fullføre. Det var lærerikt for en annen gang når det er et viktig løp :)

På 1500 m ble det en 1.plass med 2.05.

Det ble en fin helg med god vertskap i Bjugn. BØSK hadde også en fin streaming fra NC.

-----------------------------

Asker-løpere stiller igjen opp som et av de større lag på Krystal-cupen i Jevnaker.

Se her jevnaker if sine Krystalcup-sidene

Klubbens deltakere: Martinius, Simon, Hedvig, Marte, Marlon, Hanna, Linnea, Herman. Taeke, Stine, Reijer, Halvor, Philippine, Hedda og Ingvild.


gruppebilde med de fleste løpere - mens de eldste varmet opp

Det ble mange fine individuelle prestasjoner på jevnaker-isen. Martinius fikk en flott sammenlagt 3.plass (gutter junior B).

For resultater se her

Sist oppdatert 21.11.2014, kl. 23:20

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media