Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Fortsatt ingen is på Risenga - Asker løpere på konkurranser: world cup og norges cup

Fortsatt er det ingen is på Risenga.

Isen som var klar før forrige helg, forsvant da kompressor i kjølerommet slo av, og dette ble dessverre ikke fikset før isen var borte på mandag.
Driftssjefen Tommy Lunde, som står på, er fortvilet.
Alle disse forhold hadde vært lett å hanskes med når banen var overbygget.
Det er aldri (eller meget sjelden) isproblemer i Askerhallen, og hvis de oppstår så varer de aldri lenge.

--------------------------------------------------------

Forskaling til tribune er imellomtiden fjernet. Vi håper at tribune er klar til åpningen på Risengaløp og familiedagen 7/12.

Ida har reist til Japan. På fredag starter hun World Cup.

Det blir spennende å følge med (tidlig på dagen!).

Les her reisebrev fra landslaget

Se her World Cup-ISU-tv - livestream
Se her World Cup-resultatsider

Etter en real fight på 3000m mot Japanske Nana Takagi hvor Ida ledet paret til nest siste passering, trakk Nana på hjemmebane til slutt det lengste strået. Ida fikk 4.12.99, og en 9.plass.

Se her World Cup-Japan-sider

På lørdagens 1000m fikk Ida en flott 2.plass med tid 1.17.99. En grei tid på den tunge isen, og en tid ikke lenge bak 1000m spesialister. Det ble stas å stå på pallen! Neste world cup blir det A-gruppen.

I Obihiro i Japan gikk Ida på søndagens 1500m i mål på 4.beste tid, rett bak pallen. Dette er nest beste plassering for henne etter hennes sensasjonelle 2.plass i Berlin i november 2010.

Hun gikk et sterk løp, mens tv-eksperter mener hun fortsatt har mer å gå på teknisk, slik at det fortsatt er muligheter for ytterlige fremgang. Det lover godt!

Ida har således i Japan stått for den desidert beste norske prestasjon, og reiser med dette i bagasje til Sør Korea for neste helgens World Cup.

Einar, Runar, Vebjørn, Jonas, Martinius, Emma og Simon deltar på helgens Norges Cup i Hamar. De får selskap fra Nederlandske Mees og Boyan (coachet av Jildou), som er i Norge for å bistå med skøytekurs til barneskoleklasser, og til beboere fra asylmottaket.

På lørdag får også Tim, Marte og Hedvig (junior C) delta, fordi ASK-cupen (kvalifiseringsstevne) ble kansellert.

Følg med live-resultater

Følg med Eidsvold TF sin nettside

Simon og Emma debuterte på dette øverste nivået av konkurranser i Norge. Simon satte personlig rekord på alle distanser han gikk. 500m, 1000m og 1500m. Emma leverte løp tett på sine bestenoteringer. God debut for begge. Martinius som i år er skikkelig i siget etter satsing på shorttrack, forbedret seg igjen kraftig på 1500m og fikk tiden 2.10.90 i sitt løp.
Ellers blant Askerløperne har det vært litt sykdom siste ukene og derfor forfall fra brødrene Njåtun Krøyer. Jonas Nordhøy satte igjen pers rek på 500m tross litt sykdomspreget form. 39,21 er hans nye PR. Einar fikk fin 3.plass på 3000m, og søndag 4.plass på 1500m. Han var imidlertid selv ikke helt fornøyd med gjennomføring på 1500m.

Stevnet hadde også invitert 13 og 14-åringene i junior C som fikk avlyst sitt stevne på Valle Hovin (ingen is). Dette var uttaksstevne for landskamp i Nederland om to uker.

Marte, Hedvig og Tim deltok for Asker på 500, 1500 og 3000m og gjorde det godt. Hedvig var nok mest fornøyd etter å ha gått under 50 sekunder på 500 m for første gang. Marte forbedret hennes 1500m med hele 5 sekunder, og fikk 3.plass blant første års junior C jentene. Også Tim fikk pers på begge distansene.
Ingen Askerløpere klarte å komme med på lagene til landskamp i år da det er hard kamp om disse plassene fra gode løpere i hele Norge.

Skøyteside har startet en serie med portretter av skøyteløpere utenfor landslaget.