Norges Cup 7 i Stavanger, og Marienlystløp i Drammen

Mens Ida trener og topper formen til OL i Dolomitene, går Asker-løpere konkurranser i helgen 18&19 januar.

Einar, Henrik og Anders stiller til start på Norges Cup 7 i Stavanger. Det gås 500m, 1000m, 3000m, 1500m og fellesstart.

Følg med her.

På 500m fikk Anders årsbeste, og Henrik og Einar fikk med hhv 38,34 og 37,77 en 7.og 3.plass.

Etterfølgende 1000m ble vunnet av Espen Tveit fra Herkules, men Einar fikk en fin 2.plass med 1.13.43 og Henrik fikk en 5.plass med 1.14.39.

På 3000m gikk Fredrik van der Horst fra Tønsberg Turn sitt livs løp og kom i mål på utrolige 3.43.80. Ingen har noensinne gått like fort på norsk is. Dessverre ble han disket for å krysse linje på siste langside inntil mål, men han har i allefall ifølge mange vist god OL-form.
Anders som var første mann ut av de best kvalifiserte løpere og således måtte finne ut farten, 'cruiset' inn til 3.57.86 etter et jevnt løp med 31-runder. Han var fornøyd med europa-pers, og at det endelig løsnet.

På dag 2 fikk både Henrik og Einar bedre klaff på 500m: med hhv 38.04 og 37.44 fikk gutta en 7. og 4.plass.

På 1500m fikk Einar og Anders sesongbeste med hhv 1.51.49 og 1.55.56 (6. og 12.plass). Henrik kom 'midt i mellom' med 1.53.80 (8.plass).

På fellesstart oppstod misforståelse om påbudt sikkerhetsutstyr: ankelbeskyttere i stedet for leggbeskyttere kunne ikke aksepteres, og derfor ble 6 av 8 løpere disket. Fellesstart ble derfor dessverre ikke mer en et amputert klubboppgjør for 2 sandefjordløpere.
På den uformelle fellesstarten som på løpernes initiativ utenom NorgesCup ble gjennomført fikk Anders en fin 2.plass bak Magnus Kristensen fra Arendal. Thomas Søfteland fra Arendal kom på 3.plass.

----------------

I Drammen stiller Asker med et lag på hele 20 løpere i alder 7år til 15år.

Løpere hadde det fint, selv om det var lett snøvær, og såkalt jobbe-is.

I rekruttklasse stilte Aurora og Nina for første gang på et løp utenfor Asker. Det gikk kjempefint. Videre startet Elias, Sigurd, Halvor, Stine, Reijer og Jakob. Ingvild, Taeke og Linnea stilte i 10års klasse, og Oda og Hanna i 11års klasse.

I de klassene med plassering fikk Marte best klaff: i klasse jente 12år vant hun både 500m og 1000m, fra jenter som slo henne med god margin på Hamarlekene.
Tim fikk en 6.plass, Emma en 5.plass, Hans Olav en 8.plass og Jesper en 13.plass.