NM allround 2014 - Ida og Håvard Norgesmestere

Ida startet i siste par på avsluttende distanse 5000m.

Utgangspunktet var slik: hun kunne på 5000m maks tape litt over 7 sekunder på Mari Hemmer som ledet med en banerekord på 5000m, og Ida hadde i går tapt litt over 7 sekunder på 3000m dagen før. Men Ida holdt hodet kaldt, gikk vel kanskje den beste 5000m hun noen ganger har gått og sikret dermed Mesterskapet. Gratulerer!

Les mer i Budstikka

Etter spennende dueller på 10000m sikret Håvard Bøkko fra Hol IL seg på nytt sammenlagt seier (7. NM allround tillel på rad) og ble Norgesmester i Asker.

For resultater se NM-sidene

For flere bilder se bildegalleri (meny 'øverst') og rapport origo 15.46

Alle deltakere fikk etter 1500m utdelt premie: en nummerert gravure fra lokal kunstner Øivind Jorfald. Både publikum og deltakere likte skuet, og ingen av deltakere hadde reist på utdelingstidspunkt.

Etter Mesterskapet var det høytidelig medaljeoverrekkelser til løperne på pallen etter 4 distanser sammenlagt.
Camilla Farestveit var overraskelse på kvinnesiden på en 3.plass, Mari Hemmer fikk 2.plass, og Ida 1.plass, og Norgesmester allround 2014.
I intervju bekreftet sportsjef Øystein Haugen at disse 3 kvinner var tatt ut for det norske EM-laget.
På herresiden bekreftet Haugen at Fredrik van der Horst tas ut, i tillegg til Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen.

Seremoniene ble avsluttet med seiersrunde og fotosesjon med Norgesmestere 2014 på pallen bistått av 8 junior-løpere fra den stolte arrangørklubben.

Takk til alle deltakere, ledere, gjester og publikum, og ikke minst funksjonærer, kommunens banemannskap og annonsører, og et vellykket og høytidelig Mesterskap i Asker.