Odalsskøyta - God innsats over hele linjen i Vikingskipet ; NC6 Gøteborg ; Maierløpet i Tønsberg

Løpet startet grytidlig, og for enkelte som kjørte i snøvær til Hamar startet det nesten litt fór tidlig.

Men løperne (og ledere/trenere) gjorde god felles innsats og alle fikk starte og ble heiet til under sine løp.

Stevnet ble delt i to puljer: rekrutter og klassene 10-12år først, og junior-løpere startet senere på dagen. De yngste løperne gikk 400m/100m og 500m, mens 10 år til junior C stilte til start på 500m og 1000m. For de eldste juniorer stod 500m og 1500m på programmet.

Løperne gjorde sine saker bra: de stilte med smil til start og kunne i mål notere både personlige rekorder (PR) og sesongsbeste (SB). Christine og Ingvild stilte i 10-årsklasse, og Sigurd i rekruttklasse. I 11-årsklasse kom Hanna nesten under 2 magiske minuttgrenser på hennes 500m og 1000m med hhv 1.00.08 og 2.00.27. Oda fikk sesongbeste på 51.42, og perset på 1000m med 1.50.15. Hun fikk sammenlagt en fin 3.plass. Marlon fikk en ny pers på 1000m med 2.02.76.
I 12-års klasse gikk Hedvig som ikke lenger er skadet flotte løp, og fikk nye perser på begge distanser 500m (55.34) og 1000m (1.55.08). Marte fikk sammenlagt en sterk 2.plass etter gode løp hvor også hun reduserte sine PR: 500m - 50.06 og 1000m - 1.42.62. Tim fikk PR på 500m med 53.78 og SB på 1000m med 1.55.84.

For Askers løpere i junior C og junior B ble det personlig rekord for samtlige på 500m. Emma Lindeijer (48,56) Hans Olav Nøbben (47,47) Simon Hilde (47,13) Martinius Elvebakken (44,36) og Jonas Nordhøy Kristensen (40,50). På 1000m og 1500m ble det litt tyngre forhold, men Hans Olav klarte ny pers. rek også på denne distansen. Inspirerende for treningen videre utover i sesongen. Store og små i Asker Skøyteklubb forbereder seg ellers nå til NM Allround på Risenga i romjulen. Der vil flere av klubbens eldre løpere delta sammen med resten av norgeseliten.

For resultater første del se her
For resultater andre del se her
------------------

Einar reiste i helgen til Gøteborg for å delta på Scandinavia Cup, som denne gangen inngår i Norges Cupen.

På lørdagen gikk han under vanskelige forhold (det er dessverre alltid dårlig is og vind gjennom åpne vegger i Gøteborg isstadion) en god 3000m, og fikk en fin 3.plass.
På søndagens 500m og 1500m kom Einar enda sterkere tilbake og vant begge distansene.

Med doble poeng for Norges Cup gir dette god utslag for stillingen i Norges Cup.

På søndagen var Askerløpere med mange andre invitert til å delta på jubileumsløp for Fred Anton Maier som fylte 75 år. Tønsberg Turnforening var heldig, fordi løpet ble arrangert på årets første dag klubben har is.

Og med solstråler og nesten ingen vind ble det en fin dag for deltakerne Philippine, Reijer, Tobias, Linnea, Oda og Marte.

Både Oda og Marte vant sine klasser - jenter 11 år og 12 år.

Det var høytidelig premieutdeling med kaker og diplom overlevert av selveste OL-helten Fred Anton Maier (som samtidig nevnte at han gledet seg til å komme til Asker under NM allround i romjula).

På bilde: Askerløpere ved statue til Fred Anton Maier

Sist oppdatert 14.12.2013, kl. 18:13