WC4 - Berlin: Ida er på plass! Krystalcup på Jevnaker og NC5 i Hamar

Kommende helg gjennomføres WC-sirkuset i Sportforum i Berlin.

Det er spennende å se hva Ida kan få til i hallen hvor hun for 3 år siden hadde sitt virkelige internasjonale gjennombrudd med 2.plass på 1500m.

For artikkel om Ida se her

For NSFs WC-sider se her

For resultater se her

På 3000m hvor omtrent alle internasjonale utfordrere deltar åpnet Ida tøft, og holdt grei følge med parkamerat de Jong. Hun kom i mål på 4.06.00, en fin 7.plass - 2,5 s fra pallen. Et av det bedre 3000m-løp denne sesongen i World Cup sammenheng altså. Distanse ble vunnet av Martina Sablikova med 4.02.25 (2 hundre del saktere for øvrig enn den suverene vinneren i B-gruppa ter Mors...).

På 1500m åpnet Ida litt roligere enn kanskje ventet. Det ble ingen spektakulært løp, men hun kom trygt i mål på 1.57.90, og slo i parløpet motstander Claudia Pechstein som fra indre banen forsøkte seg på en sluttspurt. Det ble en 8.plass denne gangen - 1,6s fra pallen. I World Cup står Ida fortsatt på 6.plass på distansen etter 4 stevner.

På søndagens lagtempo styrte Norges kvinnelaget med Ida som 'kaptein' inn til en trygg 8.plass som var nødvendig for å sikre OL-deltakelse.

--------------------------------

13 av klubbens yngste løpere tom junior B deltar på Krystalcup i Jevnaker.

For startliste se her

Fra klubben møter: Halvor, Stine, Herman, Linnea, Hanna, Oda, Marlon, Tim, Marte, Emma, Simon, Jonas og Martinius.

Asker-løpere gjorde sine saker bra. I strålende kaldt vintervær ble det flere uteperser for de yngste. Det ble 5 pallplasser: 1.plass til Jonas (jr C), 2.plass til Marte (12 år), 2.plass til Tim (12 år), 2.plass til Oda (11 år) og 2.plass til Marlon (11 år).

For resultatliste se her

Runar, Vebjørn, Anders, Pål og Einar deltar på Norges Cup 5 og stiller alle i allround-klasse.

Det ble gode 500m (2.plass til Einar), litt mindre gode 3000m. Pål var så uheldig først å bli disket, og deretter falt han og brakk armen.

Etter dag 1 står Einar på en fin 3.plass, og Runar på en fin 4.plass sammenlagt i sine klasser (hhv MS og MJ).

For resultater etter dag 1 se her

På søndag stiller kun Einar og Anders.

Einar fikk igjen en fin 2.plass på distanse, denne gangen 1500m. Anders ble nr.8.

Anders var eneste Asker-løper som stilte på 5000m. Det ble parløp, og det var ingen skam å bli knust av selveste Øystein Grødum. Men han holdt Øystein bak seg i sammendraget: det ble 7.plass sammenlagt etter 4 distanser.

For resultatservice se her

For resultater allround se her

I Norges Cup beholder Anders sin 7.plass, men Einar og Runar går en plass tilbake.

Sist oppdatert 04.12.2013, kl. 17:33