VM Hamar 2013: VM sangen er klar, og ... Ida på pallen på 3000m - 4.plass sammenlagt etter 2 løp!

Sesongens høydepunkt for skøytesporten er nå ganske nær!

I helgen arrangeres VerdensMesterskap allround i Vikingskipet. Bussen kjører kl.10.15 fra AskerHallen på lørdag, kl.9.30 på søndag.

Og nå er også VM-sangen klar. Sangen er komponert og spillt inn av Anders Njåtun!
Hør her For the Champions

Dagen før hun dro til Hamar hadde Budstikka et intervju med Ida. Om formen, om hun gleder seg, om norske VM-titler i andre vintergren inspirerer, og ambisjoner.
Se her video 'Spisset formen til VM'.

For NSFs offisielle VM-sider se: her
For NSFs mobil-'app' se: her
For deltakerliste se: her
For resultatservice se: her
For livestream se: her

Ida's 500m var bra start av Mesterskapet, hvor det alltid er spennende å komme i gang. Dette ga en delt 8.plass, mindre enn 3 tiende sek bak Diane Valkenburg for eksempel.

Neste distanse er 3000m hvor hun går i par mot Kanadesiske Kali Christ.

Ida gikk et bra og jevnt løp, vant paret med 4.08.64, og gikk opp i ledelse sammenlagt med 81.740 poeng, med 3 par igjen. I intervju fortalte Ida at hun var ganske fornøyd med løpet, men var noe usikker om tiden.

Med siste par i mål, hvor Hozumi og Shikova gikk i par, kunne Asker-benken juble, fordi begge kom inn bak Ida (Shikova kun 1 fattig tiendedel bak Ida på 4.08.74). Da fikk Ida svaret: at tiden hennes ikke var fullt så fort sa ingenting over løpet hennes, men desto mer om isen. Mange løpere slet opplagt med dette. Og derfor viste Ida's 3000m seg å være så bra.

Med marginer på hennes side fikk Ida bronse på distansen på 'hjemme'-bane. Det er første gang på ca 30 år at en norsk kvinne står på pallen i et internasjonalt Mesterskap (Bjørg Eva Jensen var på pallen i 80-tallet). Gratulerer, dette er bra, og nesten alt for spennende.

Etter dag 1 står Ida på en flott 4.plass, før søndagens 1500m.

På 1500 m møter Ida i 11.par Nederlandske Diane Valkenburg.

For resultater se her

Ved menn leder Sven Kramer etter dag1, tett fulgt av hhv Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen.

Med stor press på grunn av forventninger stilte Ida på søndagen til start på 1500m. Hun åpnet på 26.4, og fulgte opp med 28.9, 30,7 og 32.3. Hennes tid 1.58.41 er helt godkjent i forhold til andre løpernes prestasjoner målt mot persene deres. Samtidig ga spenningen kanskje litt mindre sprutt, og for sammendraget hadde en litt raskere 1500m gitt henne et tryggere utgangspunkt i hennes jakt mot pallplass.

Etter 3 distanser står Ida på en kjempeflott 5.plass!

Litt senere i dag starter hun på 5000m og får gjerne slå Christine Nesbitt med ca 2sek, og Shikova med ca 11sek..... Samtidig må hun blant annet holde Linda de Vries unna med litt over 3sek. HEIA IDA!
----------------

I helgen 16+17 februar gjennomføres også Finale for World Cup junior i Collalbo - hvor Anders deltar. Følg med på WCjr-side
Se live her livestream

I Collalbo har Anders gått sin 1500m. Med dårlige forhold (myk is), og litt dårlig løp (mistet eggen i oppvarmingen) ble det ikke spesielt god tid, men han slo sin Kazachstanske parkamerat som har en 2sek. bedre pers enn Anders (fra Astana), og han endte som beste normann på resultatliste -16.plass.
Se resultat 1500m

På lagtempo gikk Anders, Magnus fra Arendal og Jørgen fra Aktiv et jevnt løp, men etter sigende litt for 'sakte'. Det ble 11.plass for det norske laget.

I morgen søndag blir det 3000m for Anders. Det blir spennende. Kanskje får han vist det han bar lykkes med i Norge på Norges Cupene.

Deretter er det en uke med trening og avslapping: det er jo neste helg det teller virkelig på jrVM!

På søndagens 3000m hadde Anders mer god følelse etter målgang. Det var tunge forhold med en del vind - 4.12.89, 18.plass.