NC6 i Asker: fin men kaldt arrangement, god debut av Vebjørn, og: Anders innfrir på fellesstart

Første dag av Norges Cup 6 er over.

Klubben er fornøyd med gjennomføring av stevnet hittil: selv om var bikkjekaldt med minus 17 grader på formiddagen stod både kommunens banemannskap, og klubbens funksjonærer klar til å arrangere Norges Cup for
de påmeldte tilreisende skøyteløpere. I tillegg stilte klubben med storskjerm, hvor elever fra Sandvika VGS står for mediaproduksjon.

Dagen startet med Emma og Simon som var så sporty å stille som prøvepar. Simon gikk av med parseier.

Deretter ble det 500m som Anne Gulbrandsen fra Eidsvoll vant med glans. Merethe Tvedt fra Asker fikk en 4.plass - til tross at hun var uheldig med veksling.
Ved menn var Aktiv sk sine skøyte løpere suverene - både hos junior og senior. Vebjørn Njåtun Krøyer (G14) debuterte på hjemmebanen i Norges Cup, og fikk en fin 6.plass. Bror Runar måtte dess verre trekke seg grunnet sykdom.

På 1000m vant igjen Anne overlegen. 4.tom 7.plass var meget tett, blant disse Merethe.
For Anders' sin del ble det helbom på 1000m og kun en 3.plass. Vebjørn gjorde sine saker bra og fikk en flott 5.plass.

Dagens afsluttende distanse som var Fellesstart. Det er første gang fellesstart arrangeres i utendørsstevne, og Asker skøyteklubb har gode tradisjoner med å støtte opp under nyvinninger i skøytesporten.
For menn gikk fellesstart over 15 runder, med mellomspurter etter hhv 5 og 10 runder.

På denne distansen innfridde 'hjemmehåpet' Anders - til tross for meget tunge forhold grunnet sprengkulde. Nyvinningen bød på spenning, taktikkeri og reale oppgjør. Anders vant alle spurtrundene, dro feltet store deler av løpet, og kom til slutt i mål rett før Mii Erik Haugård fra Aktiv sk. Det var hyggelig at også Pål Agdestein deltok (3.distanse denne dagen - derfor utenfor konkurranse).

Etter målgang var det premieutdeling for både kvinner og menn - bilde fra høyre til venstre: Frida van Megen - Rakkestad IL (1.plass FS), Ragnhild Andresen (2.plass FS), Kristian Vårvik - Trondhjems Skøiteklub (3.plass
FS), Mii Erik Haugård - Aktiv sk (2.plass FS) og Anders Bjerkreim Furnée - Asker sk (1.plass FS). Løperne fikk utdelt krus med hilsen fra Asker Kommune.

Etter dagens konkurranser har Anders kommet noe nærmere Jørgen Sæves fra Aktiv som leder Norges Cup junior: med 614 poeng står han halvveis NC6 på en sterk 2.plass, kun 22 poeng bak Jørgen.
Dagens debutant i Norges Cup junior Vebjørn Njåtun Krøyer fikk hele 92 poeng.

Alex og Emma har laget mange flott stemnings- og actionbilder.