EM i Heerenveen: ida på 5.plass etter 3 distanser! - WCjr i Baselga: Anders 7.plass på fellesstart

Igjen går vi et spennende helg i møte hvor skøyteløpere fra klubben stiller i alle nivåer.

Mye oppmerksomhet skal naturligvis gå til EuropaMesterskapet i Thialf i Heerenveen som vises på tv, og hvor vi med Ida går spennende dager i møte!

Følg med her for: live-update og resultatservice

Les analyse før mesterskapet av NSF

500m og 3000m for kvinner er på lørdag, 1500m og 5000m er på søndag.

------------------------------------------------------

Anders deltar i Norges junior-tropp på junior World Cup3 i Baselga sammen med Magnus fra Arendal og Jørgen fra Aktiv på menn-side.

Distanser (antagelig): 500 og 3000m på lørdag, 1500m og fellesstart på søndag.

Følg med på stevnets website. Mer info: website isarena Baselga di Pine.

Enkelte av klubbens yngste juniorer drar til Kongsberg.

Ida startet Mesterskapet på trygg måte. Åpning 11.28, og god runde ga parseier, og 40,15. Totiende bak årsbeste fra Stavanger, gir en 9.plass.

Litt senere i dag starter Ida i 10.par (indre bane) mot Polske Natalia Chervonka.

Ida gikk et kjempeløp på 3000m, og fikk en flott 7.plass med 4.07.77. Hun viser seg virkelig som en god allrounder i dette Mesterskapet: etter en 9.plass, og en 7.plass står hun etter dag1 på en fantastisk 5.plass! Kun 4.nederlendere foran henne (noe som også er eksepsjonelt ved kvinner skøyter).
I morgen søndag blir det først 1500m som er Ida's favoritdistanse.

Det rapporteres kjempestemning i Thialf, og stemningen blir bare bedre av gode norske prestasjoner! Ved herrer har de norske stått på pallen ved alle 3 distanser - særlig Sverre Lunde Pedersen har briljert og inspirerer!

Les Budstikka - Ida imponerer

På søndagens 1500m gikk Ida et fint løp. Da hun kom i mål på 1.58.57 ledet hun på begge lister (distanse og sammenlagt), med to par foran!
Da alle var i mål stod Ida på en strålende 4.plass (selv om en 4.plass er alltid litt surt....). Sammenlagt fortsatt flott 5.plass. Hun har sikret seg deltakelse på siste distanse hvor kun 8 kvinner får starte.
Ida er nå ganske nær hennes mål for helgen å være blant de beste 6.
For en 4.plass sammenlagt må Ida slå nederlandskenjunior Antoinette de Jong med ca 6sek. på avsluttende 5000m. Samtidig puster vel Martina Sablikova henne i nakken.

Desverre ble 5000m ikke helt som Ida hadde forventet. Hun kjempet tappert, men selv om rundetidene ikke gikk mye opp, så tapte hun på konkurrentene hver eneste runde. Med så små marginer ble det med 7.17 (årsbeste) til slutt en 8.plass, og dermed også 8.plass sammenlagt.
Dette er jo bra, men ikke så bra som det tidligere så ut til å kunne bli.

Ida er eneste av de norske kvinner som sikret seg plass på VM i Hamar neste måned. Da skal vi mannsterke heie fra tibunene begge dagene! Bli med på bussen. Avreise kl 9.45 begge dagene, fra Askerhallen.
-----------------------

Anders har det bra i troppen i Baselga med Magnus fra Arendal og sprinter Jørgen fra Aktiv. Det er ca 35 jr.kvinner og 52 juniormenn fra mange land som deltar på jr-WC.

Med litt varierende forhold, og raske makkere i par var det ikke helt lett å finne riktig fart i løpene. På 1000m ble det hhv 20. og 21.plass til Magnus og Anders. Anders nederlandske parkamerat skapte litt forvirring da han gikk 2 indre baner....
På 3000m kort tid etter ble det 11.(M) og 14.plass (A) til gutta.

Det blir spennende å følge med på farten på søndagens 1500m, og om taktikk stemmer på fellesstarten.

På søndagen var det vind og snøvær. Det ble det først oppvarming med en 500m: hhv 22. og 24. plass til Magnus og Anders.

Magnus hadde noe bedre klaff enn Anders på 1500m: hhv 10. og 20.plass.

Fellesstart som er en morsom øvelse ble suksess for Anders. Han kom inn på 7.plass, takket fin 6.plass ved målgang. Det var 1 løper med 3 spurtpoeng som kilte seg foran. Magnus kom på 14.plass.

Det ble en fin helg med utendørsperser for alle løpere. Samtlige norske fikk topp 10 plasseringer.
Les rapport fra forbundets lagledere. Les hele protokoll fra arrangør.

Kommende helg er det Norges Cup i Asker med fellesstart.

Sist oppdatert 11.01.2013, kl. 10:01