NM Sprint i Bergen: pallplass på 1000m, Veteran-NM på Geithus: Norgesmester 3000m, og Hamarlekene

Mens mange av de eldste løpere deltar på NorgesMesterskap sprint for seniorer og juniorer på Slåtthaug i Bergen, deltar mange yngre Asker-løpere denne helgen på Hamarlekene i Vikingskipet. Pål Agdestein og Erik Gunnerød deltar på Veteran-NM i klasse M55.

Se for startliste Hamarlekene her. stevnet starter kl.9.15, og lagleder er Arne Løchting, far til Tobias.
Det er fellesmiddag på Motellet kl.19, og motellet verter opp med eplekake for å feire mange nye perser og det nye året!

----------

Se for veteran-NM-sider med startlister og resultater her.

Pål gjorde sine saker bra, og vant 3000m, slik at han ble NorgesMester i klasse M55. På 500m fikk han bronsje.

NM Veteran er både stevne med enkeltdistanser og sammenlagt mesterskap. Etter dag 1 står Pål på 2.plass - 4/100 deler bak nr.1.

På søndag gikk han 1500m og 5000m. Det ble sølv på 1500m, med det gikk litt tungt på 5000m hvor han fikk 4.plass. Dermed har NorgesMester kl.M55 2013 Pål samlet alle plasseringer i et mesterskap: 1, 2, 3 og 4.

----------

Se for NM-sider med startlister og resultater her.

Asker stiller med noe færre løpere enn opprinnelig uttatt: Henrik, Anders, Runar og Merethe er friske og raske, og klar for sprint! Einar måtte dessverre trekke seg pga skade. Som kjent forbereder Ida seg for EM kommende helg i Heerenveen, og deltar ikke i Bergen. Askers Morten Køpke stiller som TD (teknisk delegert) fra forbundets side.
Været og isen var på treningsdagen fredag upåklagelig, noe som er uvant for Bergen ogarrangør Fana IL.

På første dag i Bergen ble været litt mer variabel med take og yr. Men fortsatt ingen vind, og lite nedbør. Isen ble litt vanskelig å bedømme for noen av løperne på sprintdistansene. Arrangøren hadde også en del oppgaver med isen og sikkerhet. Men alt i alt ble distansene gjennomført med både fokus og smil hos løpere og trener.
Merethe fikk en 7.plass på 500m, og en 13.plass på 1000m, sammenlagt etter dag1: 10.plass. Henrik fikk en 11.plass på 500m med 38.50, 9.plass på 1000m, sammenlagt 9.plass. Runar fikk en 10.plass en på 500m, en fin 5.plass på 1000m, sammenlagt 6.plass. Anders fikk en 15.plass på 500m, en flott 4.plass på 1000m, sammenlagt 7.plass.
Alle har muligheter for opprykk i morgen:)

Dag 2 fikk en vanskelig start på mange måter. Runar måtte dessverre trekke seg på grunn av sykdom. Og arrangøren måtte flere ganger utsette starten på grunn av tekniske problemer.
Da stevne endelig kom i gang hadde juniorene flere ganger varmet opp, og hatt skøyter på beina.

På 500m kom Henrik best gjennom det med en 9.plass.
På 1000m var han så uheldig å falle, slik at det ble 20.plass sammenlagt.

Merethe fikk sammenlagt 10.plass.

Anders stod for helgens opptur. Han fulgte opp lørdagens trend (15.plass på 500m, god plassering på 1000m) opp med flott pallplass på 1000m! Sammenlagt 8.plass.

for komplette resultater se: her

-------------

I Hamar ble det flere av klubbens 13 løpere som perset. Vebjørn knuste sin tidligere klubbrekord (14år), og har nå 39,85 på 500m. En pers med nesten 1sek, og en milepel!
Senere samme dag viser Vebjørn både god form, og godt resultat etter trening, fordi han slettet Henrik Christiansens 15 år gamle klubbrekord på 1000m med mer enn 3 sekunder!!! 1.18.29!!!
Også Oda forbedret hennes klubbrekord J10 på 500m med nesten 1sek.

Elias, Sigurd, Tobias, Christine og Ingvild gjorde stor innsats, og hadde det åpenbart gøy på isen.

I klasse 11 år fikk Marte en sammenlagt 3.plass etter 4 fine løp. Hedvig og Tim fikk begge perser, og en 10.plass.

Hans Olav ble nr 15 i klasse 12år, og i Jenter junior C ble Emma som på lørdag hadde sesongsbeste på 1000m dessverre disket på samme distanse pga uheldig veksling.

Vebjørn forsatte på søndag der han avsluttet på lørdag: enda en pers og klubbrekord på 500m - 39.78 var helgens bestetid i klassen på distanse. Og med en fin 1000m ble han soleklar vinner av klasse gutter junior C. Simon som perset på 500m ble nr.27.