NM Allround sr - Sørmarka Stavanger - frisk satsing fra alle løpere, og banerekorder til Ida

Asker-laget med Ida, Einar, Henrik, Anders, Runar og Merethe er sammen med Ole B fra Tynset og Andreas fra Båstad på plass i Stavanger, og er klare for NorgesMesterskapet.

Treningene har gått bra. Nå er det 'bare' å stille til start og jobbe så bra og med samme glede som på treningene, anbefaler trenere.

For stevnetssider og resultatservice se her.

Samtidig med NM hurtigløp arrangeres NM/LM kunstløp i Stavanger.

500 meter
Løperne gjorde sine saker bra, og satt med sine 500m alle en god basis for resten av Mesterskapet.
Merethe åpnet ballet med en fin 42.97, nesten pers. Og Ida avsluttet med et stort smil og en god prestasjon: 39.97. Årsbeste og banerekord!
Ved menn gikk Ole på 39.23, Anders på 39.33, Runar på 38.98 og Andreas på 38.13. Henrik og Einar fikk fin 6. og 5.plass med 37.92 og 37.53. Mange årsbeste her!

3000 meter
God steming her i Sørmarka. Etter et jevnt løp med fine rundetider kom Ida i mål på 4.13.87. Banerekord og Mesterskapsrekord. Merethe fikk 5.10.09.
Etter 2 distanser står Ida på en komfortabel 1.plass med 82.28 poeng, mer enn 2 poeng foran MariHemmer fra Aktiv som står på foreløpig 2.plass.
se aftenposten, nederst

5000 meter
Lengste distanse for dagen er igang. Her viste igjen en Asker-løper at formtoppen er reservert til NM. Runars tid 7.12.95 (21) er ny pers med nesten 2sekunder. Neste mann ut var Henrik, som gikk som første mann i dag under magiske 7min: 6.59.42 (13). Anders gikk en jevn og sterk løp, fikk års- og norgebeste på 6.58.56 (12). Einar satset frisk i parløp med Sverre Lunde Pedersen (som gikk et kanonløp og vant distansen foran Håvard Bøkko), fikk årsbeste og norgespers på 6.47.59 (8). Også Ole klarte å gå sitt eget løp, og fikk pers med 6.51.10 (9).

I morgen 1500m til alle, og langdistanse hhv 5000m og 10000m for noen. Sammenlagt er Einar på 5.plass, Henrik på 9.plass og Ole på 10.plass.

I samme helg hvor Oslo2022-etaten velger å vrake Asker som
samarbeidskommune for skøyteidretter, viser Asker seg frem fra sin beste side på NorgesMesterskapene som arrangeres i Stavanger.

Det er første gang at Norges Mesterskap allround senior hurtigløp og Norges Mesterskap kunstløp arrangeres i samme by: Stavanger er vertskap for begge mesterskap.

I Øilers Arena leder Camille Gjersem fra Asker Kunstløpklubb etter lørdagens øvelser fortsatt.
I Sørmarka Arena leder Ida Njåtun fra Asker Skøyteklubb etter lørdagens 500m og 3000m. Med seier i begge distanser viser hun at hun er virkelig en allround skøyteløper.

1500 meter
På søndagen viser Asker seg igjen fra sin beste side, og viser hva de har trent for! Merethe startet bra, men det ble litt tungt mot slutten. Ida slo til med et bra løp, en suveren seier, og med 2.00.15 ble det både mesterskapsrekord og banerekord.
Ved klasse menn angrep Runar spesiell svingene i sin kjente panter-stil, og perset igjen med tiden 1.55.84 - 15.plass. Anders fulgte opp med god 1.55.31, like bak pers - 13.plass. I dette løpet hvor han startet i indre bane slo han Øystein Grødum med 1 meter før inngang første sving. Henrik gikk et kanonløp, og satt mange løpere på plass med 1.51.06 - 5.plass på distansen. Ole og Einar kom inn på hhv 1.54.09 og 1.52.15, hhv 9. og 6.plass.

Sammenlagt etter 3 distanser leder Ida suverent foran Mari, med over 3 tidspoeng. Merethe står på 16.plass.
Ved menn er Einar beste Asker-løper på en flott 5.plass etter 3 distanser, med poengsum 115.672. Henrik følger rett bak på 6.plass med 116.882. Ole står på 10.plass med 118.370. Juniorer Anders og Runar fikk fine 14. og 17.plass med poengsum hhv 119.662 og 120.888.

Ida skal gå 5000m om ikke lenge, og deretter starter Einar og Ole på 10.000m. I et mesterskap får kun de antatt beste 12 løpere starte på den lengste distanse.

5000 meter
Ida gikk et jevnt løp mot Mari i et spennende oppgjør. De byttet litt med hverandre om de raskeste rundetidene. Hun ble såvidt slått av Mari, og kom i mål på 7.24.66. Sammenlagt ble det -som sagt tidligere i helgen- suveren seier etter 4 solide løp. Vi gratulerer Ida: NorgesMester allround kvinner senior. Hun vil få overrakt Laurbærkrans og Kongepokal.

10000 meter
Både Ole og Einar gjorde sine saker meget bra på sine respektive 10000-metere. Ole var første mann ut for laget. Han gikk jevne runder høy-34 i par mot Sindre Hendriksen fra Fana som gikk rask ut fra starten. Halvveis distansen begynte rundetidene og nærme hverandre, og ved mål hadde Ole som gikk ned i rundetid nesten tatt igjen parkamerat i et oppgjør som var spennende fra starten. Hans tid 14.29.43 ble en pers med nesten 1 hel minutt!
Også Einar som gikk i par med August Theodor Haugen fra Sandefjord ga tilskuere (og telefonlyttere!) en flott opplevelse. Med lave 34-runder gikk det kjempebra veldig lenge. Einar litt i skyggen av August, men på slutten var det Einar som fikk rundetidene ned. Med siste runde på 33.28 fikk også Einar en fin pers 14.24.29. Med poengsum 158.886 fikk Einar en flott 5.plass på mesterskapet.

Einar reiser på mandag videre til Zakopane, hvor han får delta i student-VM.

Sist oppdatert 14.12.2012, kl. 23:46