World Cup i Astana (KAZ) med Ida, og Norges Cup i Hamar: 1.plass til Anders - menn junior allound

Mens klubben arrangerer Risengaløp i Asker er flere av Askers toppidrettsløpere aktiv andre steder.

Ida går langdistanser 1500m og 5000m samt lagtempo i Astana på World Cup3.
Følg med her. Følg med for livestream her. Følg med for resultater her.
Ida fullførte hennes 5000m i 7.20.77, som er sesongbeste (SB). Hun var fornøyd med gjennomføringen, selv om de siste rundene ble tunge. Hun har ikke gått distansen så ofte, og det er bra å få erfaring med denne. I morgen 1500m - i 6.par mot Russiske Lobosheva.

1500m gikk fin - med en litt dårligere åpning enn uka før, fikk hun fine runder. Hun kom i mål på 1.58.63 - i en meget tett felt en 10.plass (mindre enn 1,5 s fra 1.plass).

Det norske kvinnelaget med Ida i spissen gjorde sine saker bra på lagtempo. Deres tid er noen tiende bak norsk rekord, og de slo Tyskland som i forrige uke fikk 1.plass. Norske laget fikk en fin 5.plass - 3.03.27.

Runar, Merethe, Anders, Henrik og Einar går Norges Cup 5 i Hamar. Dette er sammenlagt stevne: sprint eller all-round.
Følg med på arrangør Eidsvold TFs nettsider her

Asker-løpere leverte på lørdagen solide løp og gode prestasjoner - både personlige rekorder (PR) og sesongbeste (SB) kunne noteres. Einar vant 500m i seniorklasse med 38.15, og Anders vant 3000m i juniorklasse med 4.02.21 (pers med nesten 4 sek). Runar perset på 3000m med hele 7 sek: 4.08.04! Einar og Ole kom under 4 minutt med hhv 3.57.49 (PR) og 3.57.82 (SB) (en gode 2 sek før verdenskjente Øystein Grødum).
Sammenlagt leder Einar menn seniorklasse allround etter dag 1. Ved juniorer står Anders på en fin 4.plass, tett fulgt av Runar (5.plass). Merethe står på 6.plass etter to løp.

Ved menn sprint slo Henrik viktige konkurrenter, og hadde en 5.(37.84 - SB) og en 4.plass (1.13.36 - SB) på hhv 500m og 3000m. Sammenlagt en fin 4.plass i menn seniorer sprint.

For sammenlagt resultat etter 1.dag se her.

På dag2 fortsatte løperne med gode prestasjoner.

Henrik fikk en 6. og 4.plass på hhv 500m og 1000m, og endte sammenlagt på en fin 4.plass i menn senior sprint.
Merethe fikk sammenlagt 6.plass i kvinner junior allround, etter en tung 3000m.
På 1500m ble det seier for Anders - 1.55.06. Runar kom på 5.plass (1.56.05). Ved menn senior kom Einar i mål på distansen på 1.53.63 - 3.plass, og Ole på 1.54.77 (5.plass). Ingen endringer sammenlagt etter 3 distanser: Einar på 1.plass og Anders på 4.plass.

Avsluttende 5000m ble derfor avgjørende for løperne!
Runar fikk en pers med hele 13 sek - 7.14.32 (5.plass). Anders utklasset de øvrige juniorene og kom -igjen etter et jevnt løp hvor han gikk alene (parkamerat hadde trukket seg)- i mål på 7.00.74 (SB).
Ole satset i hele løpet hans og fikk 6.54.29.
Einar hadde et spennende oppgjør med Martin Bjertnes fra Geithus. Tre runder før mål satte sistnevnte inn 'støtet' noe som Einar denne gangen ikke kunne svare på - 6.48.25 mot 6.51.88. Martin gikk forbi Einar i sammendraget, og Einar endte på en flott 3.plass.
For Anders ble det motsatt, etter en 11.plass, og tre 1.plasser kunne han ta hjem seieren, og full pott med NorgesCup-poeng. Runar endte på en fin 5.plass sammenlagt.

For sluttresultater se her.

Etter helgens Norges Cup er plassering i Norges Cup som følger:
Even Johansen (Tynset IL) leder Seniorklasse med 382 poeng. Henrik står på 5.plass med 348 poeng. Einar på 7.plass (302).
Jørgen Sæves (Aktiv sk) leder Juniorklasse med 502 poeng. Anders står på 2.plass med 474 poeng. Runar på 4.plass (385 poeng).
Merethe har 10.plass i Jenter Junior 275 poeng.