World Cup i Heerenveen med Ida - junior World Cup i Minsk med Anders - ASKcup i Oslo med de yngste

Sesongen med internasjonale konkurranser starter for alvor i denne helgen.

Ida stiller i Heerenveen til start i de første World Cup races. Fredagen står 3000m på 'menyen'. Ida startet i andre par i A-gruppen. Hun tok ingen sjanser og fikk en fin 9.plass med 4.12.59, 6 sekunder fra pallen, rett bak Ireen Wüst, og foran korifeen som Claudia Pechstein og Masako Hozumi. 9.plass er tangering av beste wc-plassering.

For resultater se: her
For WC-site se: her med live-resultatservice

I morgen starter Ida på 500m, 1500m, søndag lagtempo.
Ida startet 1500m i 6.par indre bane mot tidligere verdensmester på distanse Cindy Klassen. Med en rolig start 26.67, hele runder på 29.3 og 30.6 og en grei avslutning på 32.3 fikk hun en sluttid på 1.59.07, og vant parløpet. En fin 8.plass, mindre enn 1s fra sablikova.
Tidligere i dag gikk Ida en 500m og fikk årsbeste med 40.44.

Søndagen gikk Ida lagtempo med Hege og Mari. Det ble en 7.plass med 3.06, rett bak 6.plass, og 3,5 sek fra pallen.

Anders har i helgen reist til Minst i HviteRussland for junior WorldCup. Stevnet er på lørdag og søndag, og han starter på 500m, 3000m, 1500m og Fellesstart.
For jr.WC-site se: her, og for info om Minsk arena se: her.

Det er noe vanskelig å få oversikt uten nettsider fra Minsk, men resultater fra lørdag er: på 500m gikk Anders på 39.68, noen hundre deler fra 'lavlandpers'. Anders var selv passe fornøyd med sin 3000m: trøbbel med glidelås på landslagstrikot gjorde at han gikk 4 runder med åpen glidelås etter sigende 'til navlen'. Selv om tiden 4.07.16 ikke var så gærnt (1 sek fra pers), ønsket han å gå mye fortere. 18plass av 30 deltakere. Simen Spieler Nielsen vant distansen!
I dag søndag er det nye muligheter: 500&1500&fellesstart.

På 500m ble det 39,62 - sesongbeste og lavlandpers. Litt tung i beina ble det 1.56.65 og en 24.plass av 40 deltakere på 1500m.
Fellesstarten gikk bra og var morsomt, Anders fikk hengt seg på gruppen som kom inn først men hadde litt dårlig posisjon i gruppa. Hans siste runder var blant de beste i feltet (siste runde på 27.9). Det ble en 10.plass. Men Jørgen som kom inn nest sist av 40 deltakere (ca 30 sek bak Anders) fikk samlet en 4.plass fordi han hadde fått mellomsprintpoeng. Taktikken kan altså finslipes! Magnus ble nr 5.
For resultater se her og protokoll.
Det var stas å delta på junior World Cup - som første mannlige skøyteløper i klubben.

ASK-cup på Valle Hovin
Oda, Ingvild, Tim, Marte, Sigurd, Amanda, Tobias, Emma, Hans Olav drar til Valle Hovin og deltar på Ask-cup. Stevne er kvalifiseringsstevne for junior B+C for landskamp i Nederland.
Se startliste her.

På lørdag ble det en våt fornøyelse og en lang dag på Valle (det var kun etter første vanningen at isen var forbausende bra). Søndagen var mye bedre da juniorene hadde dag2.

Ingvild fikk pers på 500m, og Oda sesongbeste på distanse i jenter 10 år. Sigurd og Amanda gjorde også sine saker bra: med stor innsats og bravour gikk de sine løp!
Sammenlagt plasseringer i de andre klassene: Marte: 4.plass J11 (pers på 500m 57.64), Tim: 5.plass G11 (pers på 500m 56.77), Hans-Olav: 7.plass G12, Tobias: 9.plass G12, Emma: 9.plass J-JC.
For resultater se: her (og her for dag2 jrC).

Sist oppdatert 30.11.2012, kl. 00:00