NM enkeldistanser-dag 3; gull og banerekord til Ida på 1500. God innsats av gutta på 1000m

På 1500m var det et spennende oppgjør mellom Ida og Mari. Ida hadde en bra avslutning og satte med 2.04.60 ny banerekord. Mari på annen plass, og Hege på3.plass. Merethe fikk 2.27.46.

Ole var første mann ut på 1000m. Han satset skikkelig i siste runde og slo Mii Erik fra Aktiv i parløpet- 1.18.12.
Runar så kvass og fokusert ut. Han gjorde sine saker bra. 18.57-28.76-30.01 gir 1.17.94, 3.junior på liste i seniormesterskapet.
Også Henrik gikk kjempebra. Han lot seg ikke lure av Simen Krokens raske åpning. Jobbet bra i første runde 28.08- og fikk klar parseier med 1.15.69 (29.71). Det blir 10.plass i et sterk felt, kun 1,4s fra 3.plass.

På stevnets lengste distanse stiller Einar som eneste Asker-løper. Ida trakk seg, og Anders skal ikke benytte seg av 1.reserveplassen dersom noen andre trekker seg. Og så heier vi på Ole B!

Ole har akkurat kommet i mål! Det ble en spennende race, hvor han fra begynnelse av fant en god ritme på 37-høy, som han holdt jevnt heøe tiden. Han lot seg ikke påvirke av at parkamerat Terje Almaas fra Stord halvveis tok en 'Sven Kramer' (eller var det trener'n?) og gikk sving i samme bane som Ole. Heller ikke av at Terje etterhvert brøt løpet. Alene fortsettet han som en klokke, og speaker måtte hver gang finne frem nytt skjema. Med sterke runder ned mot 35 og siste runde på 34-tallet kom han i mål på 15.28.43 - per med 27 sekunder. Imponerende, og gøy for publikum!

Neste mann ut er Einar, som er i forbundets utviklingslag. Han ble sekundert av Forbundstrenere Sondre Skarli og Edel-Therese Høiset. Han startet frisk, men kom rask på 35-runder. Han gikk meget jevnt, og viste ingen trøtthetstegn. Anmodet av Ståle og klubbkamerater på oppløpsside kjørte han gode svinger og gikk et bra løp. Med siste runde uten sprekk kom han for første gang under 15min - og dét i Bjugn! Sluttid 14.54.05, personlig og familierekord:)

Oppsummerende kan vi vel si at Askerløpere med Ida i spissen har gjort det veldig bra i NM-helgen. Og gjør seg klar for nye oppgaver, både nasjonalt (og internasjonalt).

Sist oppdatert 04.11.2012, kl. 12:46