Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Sommerløpet i Hamar: mange deltakere, og løpere er i rute

Tradisjons tro er samlingen på Sommerisen i Vikingskipet i Hamar avsluttet med sommerløp.
Løpet er et testløp, og mange løpere har trent masse og stiller med noe stive lår til start. Det er derfor sjelden slik at løperne perser: i stedet for tidene er det derfor viktigst å fokusere på løpsforløpene. Gikk starten som øvd, fikk man satt ned skøytene i svingene på ytterskjær, og gikk rundetidene mot mål ikke for mye opp? Og dersom man ser på tider, gjør man det gjerne ved å sammenligne med fjorårets testløp.

Ida var fornøyd etter løpene sine. Tiden 40,63 på 500 m var nesten 1 sek fortere enn ifjor. Dessuten har hun ikke gått så mange ganger fortere enn 40,63 i Hamar i det hele tatt! På 3000 m gikk hun jevne runder: ved målgangen viste klokka 4.16.98, mot 4.24.18 samme tid i fjor. Det lover bra for vintersesongen som kommer!


Jonas, Emma, Martinius, Vebjørn og Tobias har deltatt en uke på Statnett-samling. Det var fin trening og mye sosialt.

Tobias fikk full klaff på sine løp. Han åpnet sesongen på 500 m med 57,07: en pers på nesten 3 sekunder. Gleden ble ikke mindre da han på 1000 m perset med mer enn 10 sekunder - 1.56.68 var første gang under magiske grense på 2 minutter. Ikke rart at tok en 'Bolt'.

Jonas, Emma og Martinius gikk fine løp, og fikk tider ikke langt fra fjorårets bestetider. Vebjørn var uheldig med feilstart på 500 m. Det var surt. Begge løpere i paret fikk en feilstart, men reglene er slik at den som får den andre feilstarten blir disket først. Men Vebjørn tok seg sammen og fikk en fin 2.plass på 1000 m (1.22.76) - dermed 'puster han Gard i nakken'.

Tim, Oda og Marte kom opp til Hamar for sommerløpet. Tim og Marte stiller nå i 11-årsklasse, og fikk gå sine første 1000 m. Da blir det pers! og en 6.plass sammenlagt for begge.


Henrik, Merethe, Gard, Ole og Anders startet også på 2 distanser. Heidi stilte kun på 500 m, og Runar var blitt syk.

For Gard betyr sommerløpet og samling en foreløpig avslutning på skøyteisen: rett etter helgen reiser han til NordNorge for å fylle sin militærtjeneste.

Heidi og Henrik reiser til Bergen i forbindelse med studie. Begge har ønske om å fortsette treninger og satsing sammen med løpere fra Fana IL.

Einar som ble tatt ut til forbundsgruppe restituerer seg fortsatt etter 2 kneoperasjoner. Han kunne derfor ikke stille til start, men har deltatt på mengdetreninger med laget.

For resultatlister se her

Nå blir det igjen periode med trening: for de eldste braker løpssesongen løs med kvalifiseringsstevner fra første uke i oktober (NC1 - Hamar - 6.oktober).

Det blir kortbaneis fra 28.8 (Holmen) for de eldste løpere fra junior C. De yngre løpere får is i Askerhallen på søndager fra 26.8, og basistrening i gymsal til Blakstad Skole fra 4.9. Følg med på web - meny: 'treninger'

Sist oppdatert 12.08.2012, kl. 18:03

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media