Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

VERDENSPREMIERE: Skøyteduell

Kommende torsdag 8.mars 2012 blir det Verdenspremiere for Skøyteduellen - et konsept for en ny skøyteøvelse som utvikles av Asker Skøyteklubb.

I skøyteduellen kjemper 4 løpere pr heat med hverandre om seier. Vinnere går videre i cupen (eller alternativt de første to går til finaleheatene, mens de andre to kommer i subfinaler). Duellen gjennomføres over 300 m for rekrutter til 11 år, og 700 m for eldre løpere.

Banen avgrenses som vist på vedlagt skisse. Start ved 1500 m-start (ytre bane), målgangen på 500 mål. For å øke oppstillingsbredde og for å unngå trengsel i mål økes banebredden til begge hurtigløpsbaner óg oppvarmingsbanen på begge langssider.

Det tas ikke tid: første mann i mål teller (stående målgang). Av sikkerhetshensyn er det ikke lov til å løfte skøyten ved målgang. Linje på innsiden av konkurransebanen skal ikke krysses.
Fordi det ikke tas tider er det ikke nødvendig med mange vanningspauser: det er jo alltid like forhold pr heat. Øvelsen krever ikke mange funkskjonærer. Da heatene gjennomføres etter hverandre og løpere etter kort tid fortsetter til finaleomgangene holdes mange løpere på isen. Det er raske gjennomganger pr heat, og utfallet er mindre forutsigbar i forhold til vinnere og tapere enn tradisjonell skøyteløp.

Hvem har raskeste start, hvem er frekkest i svingene, hvem har mest is i magen ved å ta ryggen til andre, og hvem trekker til slutt det lengste strået?

Arrangøren er spente på om ny konsept slår an for løpere og publikum.

Kanskje blir dette en ny øvelse på Oslo-OL i 2022?

Skøyteduellen ble spennende både for arrangør publikum og ikke minst for deltakere. Alle på isen deltok både i klasse over 12 år og tom 11 år.

På bilde vises deltakere i allerførste heat: Heidi Ruistuen, Jonas M Kristensen og Merethe Tvedt. Mens Merethe ledet og Jonas forsøker seg på en frekk innersving, vinner Heidi tilslutt dette heatet.

I finaleheat duellerte vinnere av semifinalene Hans M Hilde, Martinius Elvebakken, Jonas N Kristensen og Gard Njåtun Krøyer. Gard Njåtun Krøyer ble verdens første vinner av Skøyteduellen.


Sist oppdatert 13.03.2012, kl. 08:57

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media