Norges Cup 9 i Hamar - Asker stiller i alle ledd - mange perser!

I Hamar stiller Asker med et stort og variert lag. Henrik, Gard, Einar og mestre ende Ole stiller til start på menn sprint. Begge dagene 500 og 1000 m. Anders, Pål, Tine (!) og Merethe deltar i sammenlagt stevne allround. For Anders og Merethe blir det ilddåpet på hhv 10k og 5k. Tine har ikke gått langdistanse siden 2005/2006:) Ståle veileder og sekunderer, og Morten er stevnets-TD for NSF. I tillegg blir det publikum fra Asker!

For startlister se allround og sprint

Det er gledelig at det denne gangen med Norges Cup er gode forhold. Sprintløperne fikk gode tider: Henrik perset og kom med 37.89 for første gang under 38. En milepel! Godt for en 5.plass i klasse menn senior. Han slo Einar med noen få hundredeler - 37.95 ga en 6.plass for Einar. Gards nye pers på 500m er 39.32, som ga en fin 8.plass i klasse menn junior. Dessverre var Gard så uheldig å falle på vekslingsside på 1000 m og han gikk via oppvarmingsbane under nettet til indre bane - dermed var han såpass ut av konkurranse at sammenlagt stevne ble ut av synet.
Henrik og Einar var mer heldige med sine 1000 metere, og fikk så sterke tider som hhv 1.13.90 (5.) PR og 1.13.81 (4.). Sammenlagt etter 1.dag står Henrik på 5. og Einar på 6.plass - kun 1,5 hundredel bak i poeng.

Allround-løpere tok tøffe tak. Anders knuste en stor milepel og kom på 500m med 39.53 for første gang under 40 (9.). Også på 5000m ble det pers, selv om siste 2 runder ble tunge - 7.17.10 (6.). Etter første dag står han på 6.plass sammenlagt i menn junior.
Merethe fikk 2.plass på 500m med 43.01. 3000m var tung: 4.58.21 (8.). I sammendraget ligger hun på en fin 3.plass.
Pål var fornøyd med sin 500m - 42.11 (20.), men 7.35.38 på 5000m (16.) var han mindre fornøyd med. 15.plass i menn senior etter dag1.
Tine gjorde comeback etter mer enn 3år utenfor nasjonale konkurranser. Det var tøff gjort av opprinnelig sprinteren å stille i allround klasse (bakgrunn er et veddemål med Mills, og et ønske om å få økt interesse for skøyteløp). Med 4.plass på 500m (43.89) og 7.plass på 3000m (4.53.45) fikk hun en fin return og står på 5.plass etter dag1 i klasse kvinner senior.

For resultatliste se her. For startlister søndag se her

Sprintgutta fulgte opp med gode resultater på søndagens 500m og 1000m. Gard fikk enda en ny pers: 39.20 (10.). Henrik fikk 37.97, enda en gang under 38 (6.). Einar fikk etter en noe treg start kluss i veksling mot Espen Tveit fra Herkules som hadde en noe raskere start enn ventet! Tiden ble 38.27 (8.). På 1000m fikk Gard en sterk pers med nesten 3 sek! Ny pers er 1.16.27 (7.). Til tross for ny kluss i veksling slik at han igjen måtte reise seg opp fikk Einar ny pers på hans 1000m: 1.13.57 (5.). Henrik kom i mål på 1.14.44 (7.). Sammenlagt passerte Einar Henrik, hhv 5.og 6.plass - forskjell 12/100 poeng.
For resultater sprint se her.

Anders var ikke frisk på søndag og fikk etter treners råd ikke gå langdistanse 10km. Han klarte å ta seg sammen på 1500m og fikk en flott forbedring av hans pers: 1.57.10 (første gang under 2-blank). Pål fikk 2.06.45. Merethe slet på hennes 1500 m (2.20.36), og fikk også rådet å droppe langdistansen. Da Tine hadde reist hjem var det til slutt kun Pål som i ensom majestet gikk 10000m. Han fikk en pers (forrige pers var fra 1993) og kom i mål på 15.42.56 (12.). Dermed steg han fra 16. til 12.plass sammenlagt. For resultatliste etter 3 distanser her.
For komplette resultater se her.

For oppdaterte poengsum i NC-stillingen se her.
Gard og Anders har beholdt sin 8. og 5.plass. Merethe og Heidi står nå på hhv 6. og 7.plass. Henrik og Einar står nå på hhv 4. og 5.plass. Pål på 42.plass. Øvrige Asker: Jon Petter på 50.plass, Ida på 8.plass, Runar på 18.plass.

Sist oppdatert 24.02.2012, kl. 21:23