Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Stor aktivitetshelg: Askerløpere deltar på viktige løp i alle vindretninger

Ikke før vi på torsdagkvelden etter trening fikk servert tale og kake fra Ståle+Kirsti for å mimre over hyggelig WorldCup-helg retter vi blikket til enda en spennende helg: Askerløpere deltar på hele 4 stevner, både i nord, øst, sør og vest.

Ida stiller velforberedt til VM allround i Moskva. Sammen med Sverre Lunde Pedersen og søsken Bøkko er hun det norske landslaget. Mesterskapet starter lørdag og tradisjonelt er det 500 + 3000 m på lørdag og 1500 + 5000 m på søndag.
Det er Ida's andre gang hun deltar på VM allround. I fjor ble hun nr.14 i Calgary med 119,186 poeng. For mer statistikk om Ida se her.

Ida fikk en bra start på Mesterskapet: hun satset modig og fikk en fin 7.plass med en flott tid 39.87, halv sekunde foran Pechstein og Sablikova.

På sin 3000 m startet Ida i 9.par, og fikk da nest best tid med 4.11.02. Det ble en fin 8.plass, kun 1,5 sek.fra Nesbitt som leder etter 2 distanser. Dette betyr at hun får gå avsluttende 5000 m og står på en imponerende 9.plass etter første dagen.

På søndag starter hun med 1500 m.

Hun gikk et sterk løp og lot mange konkurrenter bak seg. 1.58.26 gir meget stert 5.plass på distanse og etter 3 distanser står hun på en 6.plass. Kjempespennende foran avsluttende 5000 m for Ida som heldigvis har blitt kvitt det meste av det hun trøblet med litt tidligere i sesongen rund juletider og EM.

Følg med her for nyheter og resultater.

Einar og medtrenende Ole fra Tynset er med i landslaget og representerer Norge på Challenger Cup i Inzell. Vi har nå fått bekreftet at de faktisk har kommet frem etter omfattende kreativ reisevirksomhet:).
Stevnet er over to dager: fredag og lørdag.
Vi kommer tilbake med info om websider fra CC.
Det går veldig bra i Inzell! Einar fikk to perser, og står på en flott 7.plass etter dag 1. Se for resultater her.
Dag 2 startet med enda et bra løp - selv om 37.83 var noen hundredeler bak Einars nye pers. 1.13.3 på 1000m hadde vært ny pers og 3.plass, men en kloss i utgang sving ga Einar disk - dermed ble det stevneslutt uten plassering. Andreas fra Båstad vant allround, og Ole -som var litt småsyk i helgen- fikk en 6.plass sammenlagt. Gutta synes det var gøy og inspirerende å få lov å delta!
Les rapport på Skøytesport her.

En stor tropp av 7 løpere har reist langt nord til Harstad for å delta på Landsmesterskap. Troppen består av Håkon, Martinius, Vebjørn, Morten, Jonas, Emma og Merethe (Runar er fortsatt syk). Landsmesterskapet har flest deltakere av alle Mesterskap og er således en stor begivenhet. Det konkurreres i aldersklassene, enkeltdistanser. Ny av året er lagtempokonkurranse med kretslag. Oslo+Akershus Skøytekrets stiller med hele 7 lag.

På første distanse gjorde Asker-løpere sine saker bra. Det er flotte forhold og det ble mange uteperser. Vebjørn fikk sølv med sterk 42.79 (kun 11/100 fra Runars klubbrekord som er fra Hamar - innendørs), og Martinius gikk 47.71 i klasse gutter 13år. Emma gikk 53.98-4.plass jenter 12år. I gutter 12år ble det 51.08 for Håkon, 48.05 for Morten og bronsje for Jonas med 45.54. Også Merethe fikk utepers og en 4.plass med 44.47.

1500m var tyngre for løperne. Jonas og Martinius kom forholdsvis best ut av det med hhv 2.29.66 (5) og 2.38.77 (18). Også Merethe og Vebjørn fikk 5.plass i sine klasser med hhv 2.26.03 og 2.26.78. Videre Emma 2.56.12(7), Morten 2.37.3(10) og 2.44.71(14) til Håkon.

De fleste løperne deltok på lagtempo for kretsen. Det var morsomt.

På kvelden er det LM-bankett med utdeling av deltakerpremier.
På søndag er det 1000 m for alle og 3000m for de eldste.

Søndagen var det såkalt traktor-vær. Det var full utrykning for å få bukt med snøen. Resultater på 1000m: Emma - 5.plass (1.59.25), Jonas - 5.plass (1.41.90), Morten - 6.plass (1.42.94), Håkon - 15.plass (1.52.58), Vebjørn - 4.plass (1.33.42), Martinius - 21.plass (1.47.07) og Merethe 5.plass (1.38.97).
Også 3000m var for hardinger: Merethe fikk en 6.plass.

Følg med på arrangørens side for startlister og resultater,
For bildeserier se her for lørdag og for søndag

Henrik, Anders og Gard stiller på Norges Cup 8 i Gol. Distanser er 500 + 1000 m på lørdag, og 500 + 1500 m på søndag. Det er desverre få deltakere. Men desto viktigere er det å stille med tanke på trening i konkurranser, og NorgesCup-poeng (utendørsstevner gir doble poeng).

Det er også god is på Gol. På 500 m vant Henrik sin klasse med 39.40. Gard fikk en 6.plass med 40.60, tett fulgt av Anders på 40,62 (manuelle tider korrigert med 0,2). På 1000 m ble det ujevne forhold med mye føhnvind i svingene. Ytre banen fikk det således verst. Henrik som gikk i par mot Anders ble best av Askerløpere: 1.20.72. Anders 1.23.24 og Gard som gikk alene fikk 1.22.41. Da siste løper kom i mål var naturisen myk og våt.

Heldigvis ble det kulegrader om natten slik at arrangøren kunne stille med nye flotte forhold tidlig på søndagen. Fortsatt litt vind av og på men slik er det på utenførsstevne har de fleste erfart denne helgen:)
Henrik vant igjen begge sine distanser - både 500m og 1500m. Gard fikk en 7.plass på begge distanse, mens Anders fikk en 8.plass på 500m, og en 5.plass på 1500m. Jon Petter som hadde reist fra Bergen stilte på søndagens 500m og fikk en 4.plass med 41.38.

Etter helgen sanket Henrik 320 poeng og med 541 poeng fra før stiger han til en 2.plass i NorgesCup menn senior. Gard fikk 194 poeng og rykker med sine 576 poeng opp til en 8.plass i NorgesCup menn junior. Med 184 nye poeng kommer Anders på 783 poeng - midt i helgen delte han 4.plassen med Eirik Nergaard fra Drammen, men etter helgen blir det fortsatt 5.plass til ham (noen få poeng bak Eirik).

Sjekk stillingen i Norges Cup og resultater.