NM allround i Tønsberg - 5 deltakere fra Asker: Ida, Merethe, Heidi, Einar og Henrik. Ida falt!

Denne helgen 17+18 desember kåres det Norges Mestere Allround. 5 deltakere fra Asker deltar.
På lørdag er det 500 m til alle, 3000 m til kvinner og 5000 til menn. Søndagen er det 1500 m som igjen avgjør hvilke løpere som deltar på avsluttende fellesstarter.

Ida møter Hege Bøkko på 500 m (Ida siste indre), Heidi møter Maiken Nervik fra Hamar og Merethe møter Mari Hemmer. Ole, Henrik og Einar har alle siste indre i sine respektive par på 500 m.

På 3000 m møter Ida Mari i nestsiste par.

På 5000 m blir Ole mot Håvard Bøkko i nest siste par også et spesiell par å se på.

Ståle er selvsagt med som trener og lagleder.

Mesterskapet ble åpnet med høytidelig presentasjon av løperne. Desverre medførte dette også at det ble en del grus på banen. Funksjonærer bidro videre til enda mer rusk. Dette har preget mesterskapet for favorittene Ida og Fredrik van der Horst fra arrangørklubb Tønsberg Turn. Begge mistet eggen i oppvarmingen og fikk sitt Mesterskap ødelagt da de falt i åpningsdistansen.

Merethe gjorde en veldig bra 500 m og fikk en 5. plass. Også Henrik og Einar var fornøyde med sine løp og fikk hhv 8. og 9.plass. Heidi som har vært litt småsyk ble nr.10.

På 3000 m fikk Ida en 3.plass, Merethe en 11.plass og Heidi ble nr.13. Sammenlagt står jentene hhv 16, 8 og 11.

Einar gikk en fin og jevn 5000m. Etter vanningen og mørkets fall var det Henriks tur. Også han disponerte sin løp bra og han kom inn på en fin 13.plass. Sammenlagt står Henrik etter 2 løp på en flott 7.plass. Einar på nr.12 og Ole på plass 14.

På søndagen fortsetter Asker-løpere med god innsats. Ida måtte desverre trekke seg, og jobber den kommende tiden med å finne riktig EM-formen. På 1500 m slo både Heidi og Merethe sine parkamerater, og fikk hhv 8. og 9.plass. Da Merethe kom blant de beste 8, får hun stille på avsluttende distanse: fellesstart på 5000m.

Etter 1500m klatret både Einar og Ole 2 plasser, til hhv 10. og 12.plass, mens Henrik forsvarte sin 7.plass på en god måte. Einar fikk ikke stille og vise taktikken på avsluttende fellesstart som er på 10.000 og litt meter (de beste 12 fikk gå, men 3 løpere med høy plassering på 5000 m ble prioritert fremfor løpere som er høyere i sammendraget).

Henrik og Merethe gikk altså den avsluttende distansen. Merethe kom inn som tredje mann i hennes kvartett - 7.plass. Sammenlagt ble det i dette NM allround en fin 8.plass til henne. Heidi endte på en 11.plass.

Henrik kom i en kvartett med Andreas Minge og Espen Tveit. Løpere holdt godt sammen, og kom etter dette lagspillet så å si samtidig over mål. Henriks konkurrent August Haugen kom derimot i en kvartett med Øystein Grødum, Fredrik vd Horst og Thomas Søfteland (som riktignok falt). Det ble litt lettere match og i sammendraget gikk han forbi Henrik. NM allround 2012 endte for Henrik med en flott 8.plass. Einar endte på 13.plass, og Ole på plass 15.