Norges Cup 4 på Frogner - Anders vant 3000 m jr!

Det var lenge usikkert om Norges Cup i det hele tatt kunne gjennomføres på ærverdige Frognerstadion: vind og mildtværet på fredag skremte arrangøren. Heldigvis ble det kuldegrader natt til lørdag og stevne kunne gjennomføres som planlagt.

Laget med Merethe, Heidi, Runar, Einar, Henrik, Anders og Ole stilte opp for de ulike distanser, hhv 500 + 1500 m for kvinner, og 500 + 1000 + 3000 m for herrer samt lagtempo. Denne lørdagen var det Anders som nådde høyest opp, da han vant juniorklasse på 3000 m!
Gard og Anders startet tidlig i sin klasse og kjempet hardt mot hverandre hele veien. Etter målgang var de usikre hva deres tider hhv 4.28.92 og 4.23.22 var godt for. Eneste signal om at tiden var relativt bra på denne utendørsbane var at tidligere verdensmesters Hein Vergeers banerekord siden 1985 stod på 4.19.39... Etter siste par kom i mål viste det seg at ingen junior hadde slått Anders, og Gard fikk en fin 3.plass. Runar endte på 7.plass.

På 500 m fikk Merethe en 6.plass og Heidi en 9.plass. Runar fikk igjen en 7.plass, og Gard en 13.plass. Einar og Henrik fikk hhv 5. og 8.plass i sin klasse (senior).

På 1000 m endte Einar på en flott 3.plass, mens Henrik fikk en 7.plass. Også Anders kom på 7.plass i hans klasse (junior), etter at han mistet eggen underveis.

På 1500 m klatret Heidi opp til en fin 2.plass, fulgt av Merethe på 3.plass.

Første stevnedag ble avsluttet med lagtempo. Asker/Tynset-laget startet bra (se bilde), men hadde maksimal uflaks fordi Einar hektet i skøyte til lagkamerat Henrik. Han forsvant på ryggen under banesikring blant publikum på skøyter. Han benyttet drahjelp fra motstanderlaget, men Henrik og Ole lot seg overraske over hans fart slik at han ble første mann i brudd. Kaoset ble komplett da Ole litt senere gikk i brudd. Nei, denne gangen er det best å glemme denne gjennomføringen fortest mulig:).

I morgen er det en ny dag på Frogner, og vi håper at isen holder (det er meldt litt mildere vær med vind).

For resultater se: her. For resultatliste dag 2 se: her. For poengstillingen etter 4 NC se: her.

Søndagen stod mest i tegnet av om det var is nok til å kunne gå løp eller ikke. Hele stevnet ble avviklet, men uten ispreparering. Dette ga ujevne forhold som kanskje midt på stevnedagen var dårligst. Det ble en del stykninger, mens andre løpere gjennomførte så godt de kunne (treningsløp), og fikk norges poeng.
På 500 m menn fikk Einar en 4.plass (sr), Henrik en 6.plass (sr) og Anders en 7.plass (jr).
På 1000 m kvinner fikk Heidi og Merethe hhv 4.og 5.plass.
På 1500 m menn fikk Einar og Anders begge en 7.plass i sine respektive klasser, og Gard en 8.plass. Ole fikk en 5.plass på 5000 m etter heroisk innsats.

Etter 4 Norges Cup står Einar på en 4.plass (sr), Merethe på en 5.plass (jr), Anders på en 6.plass (jr), Heidi 7. (jr), Henrik 8.(sr), Ida 10.(sr), Runar 10.(jr), Gard 15.(jr). Asker fordeler seg altså fin i de respektive listene:)

Etter stevneslutt hadde Breddeutvalget i NSF innenfor Jenteløftet i OSKs Skøytemuseet organisert en forelesning hvor tidligere skiskytter verdensmester Liv Grete Skjeldbreid Poiree fortalte om hennes satsing som toppidrettsutøver. Ståle hadde deretter hovedrollen da han som Askers hovedtrener fortalte om klubbens gode erfaringer med blandet treningsgruppe, hvor jentene blir gode som følge av gutte-treningskamerater og hvor guttene blir gode av å lære av blant annet jentenes punktlighet. Med andre ord: godt treningsmiljø gir trivsel, treningsgrunnlag og resultater. Selvsagt er det hyggelig i blant å samle jentene til egne jentesamlinger.

Sist oppdatert 26.11.2011, kl. 21:28