World Cup i Tsjeljabinsk - sterk 6.plass på 1500m og fin 10.plass for Ida på 3000m. Kluss på 1000

Årets første world cup turnering gjennomføres langt inn i Russland nær Kasachstan. Ida reiste dit med landslaget allerede på mandag. Det meldes at det er en fin ny bane, og det er lovet gode forhold.

Stevne er over 3 dager, og Ida startet første dag på 3000 m (A-gruppe) i 9.par (indre bane) mot Masako Hozumi fra Japan som hadde en litt raskere pers (fra 2009) enn Ida.
Ida kom med jevne runder i mål på 4.12.16. En sterk tid i forhold til hennes pers (+5,5): hun viser utvikling og fremgang i forhold til konkurrentene som alle sammen var et lengre stykke unna deres beste prestasjon på distansen.

På lørdag gikk Ida en fin 1500 m og viste verden at hun er der hun skal være. Med 1.58.74 ble det en flott 6.plass, kun 4 hundredeler fra 4.plass. Parkamerat Marrit Leenstra fikk med 1.58.27 en 3.plass. Når man vet at det alltid er forbedringspotentiale er det bare å glede seg til tiden som kommer.

På søndagens 1000 m fikk Ida kluss i siste veksling og fikk løpet ødelagt fordi hun måtte bremse opp (men hun løste dette på en profesjonell måte og unngikk disk). Til tross for det hadde hun en bedre avslutning enn mange, slo parkamerat (som har bedre pers enn henne) - så da kan man drømme om hva det kunne ha blitt... I dag endte det på 1.18.79, 20.plass.

Da Bøkko-søskene trakk seg for lagtempo-lagene måtte herrelaget tilpasse seg, og kunne Norge desverre ikke stille med et lag på lagtempo for kvinner.

Følg med på: her for WC

Ellers er det mye aktivitet i Norge:
Det er Norges Cup i Hamar med 10 deltakere fra klubben (Henrik, Einar, Anders, Gard, Heidi, Merethe, Runar, Pål og 2 av våre nederlandske gjester Evert-Douwe og Jorn). Det er sammenlagt stevne: sprint eller allround.
Følg med på: her for NC i Hamar

På første NC-dag gjorde Asker-løpere (inkl.Ole!) sine saker bra. Det ble perser for Merethe (2), Runar (2) og Einar. Også Jorn (1) og Evert Douwe (2) hadde fine perser. Ole gikk en knallbra 3000 m og er etter dag 1 helt med i toppen av seniorliste, følgt av Einar og Henrik. Runar står etter 2 sterke løp på 2.plass, Anders på 3.plass. Merethe står også foreløpig på en fin 3.plass, Heidi på 5.plass. Gard var så uheldig å falle på 1000 m etter gode runder. I morgen er det en ny dag med nye runder - nye sjanser:)
Se resultater for dag 1 her.

Også på dag 2 ble det mange fin løp. Brødreoppgjøret mellom Runar og Gard, samt oppgjøret mellom kamerater Jorn og Evert-Douwe.
Merethe forbedret persen på 1000 m med hele 2,2 sek: 1.27.15. Det ble også fine perser for Runar, Anders og Gard på denne distansen.
Sammenlagt endte Runar på 2.plass, Anders på 3.plass og Gard på 6.plass, et stykke foran Evert-Douwe og Jorn.
Einar, Ole og Henrik gjorde sine saker bra på 1500 m med tanke på sammenlagt plassering.

Stevnet ble avsluttet med fellesstart, etter planlagt NM allround-modell. Kvinner gikk 8 runder, og menn går 13 runder. Ved kvinnene var det spennende i de siste kvartetter: Heidi's innsats (hun dro hele 3 runder) ble kynisk utnyttet av de andre tre løpere som dro fra henne 2 runder før mål. Merethe's taktikk førte frem: hun holdt ryggen til de andre løpere og spurtet seg inn til en 3.plass noen hundredeler fra 2.plass. Men Merethe endte på sammenlagt 2.plass. Heidi fikk 5.plass.

Mye taktikkeri også ved fellesstart til herrene. Pål og Ole vant sine heat (Ole ble disket pga linje-kryss da han rykket), mens Einar og Henrik gjorde tappere og gode forsøk, men trakk de kortste stråene.
Sammenlagt fikk Einar en fin 4.plass, etterfulgt av Henrik på 6.plass og Pål på 14.plass.

Se resultater for dag 2 her.
Etter 3 Norges Cup er poengstillingen slik. Runar har best plassering av Asker-løpere: 3.plass (menn junior). Anders følger på 6.plass og Gard på 26.plass. Ved kvinner junior har Merethe en 4.plass, og Heidi en 12.plass. Også i herreklassen senior har Asker sterke plasseringer med Einar på 4.plass, og Henrik på 8.plass. Neste NC er kommende helg i Oslo, og årets siste NC er i Bergen (samtidig med Risengaløp i Asker og Landskamp i Berlin).
I alt er det 10 NorgesCup i sesongen.

I Oslo stilte de yngste lørdag til start på årets ASK-cup: Oda, Marte, Marlon, Tim, Martinius, Emma, Amanda, Tobias, Jonas og Håkon.

Sist oppdatert 20.11.2011, kl. 15:59