Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

NM enkeltdistanser i Stavanger - Ida er helgens suverene dronning med 4 gull!

Ida, Henrik, Merethe, Einar, Heidi, Ole og Ståle er i Stavanger i fm Norges Mesterskap Enkeltdistanser.

Det var meldt om gode forhold og løperne fikk god følelse på isen. Da lå alt til rette for et fint mesterskap (underveis i mesterskapet viste seg at isforhold faktisk ikke var så bra som ventet, men det ble jevne forhold).

På kvinnenes 500 m slo Ida til i parløpet mot Hege Bøkko, og vant med 40,44. Merethe gikk 1/100 del fra persen og fikk en fin 10.plass. Det er mange gode løpere og sterk motstand: Heidi kom på nr.16, Einar på nr.20 og Henrik på 22.plass. Kun 4 herreløpere gikk over 39 sek.

Senere ikveld gikk kvinnene sin andre 500 m. Ida vant suverent også denne distansen (40,51), og fikk helgens første gull - 1,5 tidspoeng foran Hege og Hanne.
Merethe beholdt sin 10.plass etter to distanser, også Heidi beholdt plassen (16.).

I dag (lørdag) er det andre 500 m for herrer og 1500 m, mens kvinner går 1000 m og 3000 m.

Einar gikk en bra 500 m (38.42 - like bak persen) og fikk i dag en 14.plass, sammenlagt 15.plass. Henrik avanserte til en 19.plass (38.83).

1000 m gjorde Ida igjen en sterk løp og fikk hennes andre gull i Mesterskapet. Tiden 1.19.77 (MT) er et godt stykke foran Hege som fikk 2.plass med 1.21.37.

Henrik og Einar hadde en spennende duell på 1500 m, og kom nærmest samtidig i mål. Einar trakk det lengste strået: 1.55.56 (13.plass), Henrik: 1.55.69 (15.plass).

Også på 3000 m fikk Ida Hege som motstander. Hege ledet veldig lenge, men Ida hadde en god avslutning og sikret dermed sitt 3.gull: 4.20.57 (MT).

Søndag er siste dag til Mesterskapet: 1500 m (Ida + Heidi) og 5000 m (Ida velger ikke å stille etter 5 tøffe lø) for kvinner, og 1000 m (Einar, Henrik og Ole) og 10000 m for menn.

Ida's 1500 m (hennes favoritt-distanse) førte igjen til storseier, mer enn 2 sek foran nærmeste konkurrent Hege. Med 4 gullmedaljer (og 5 seiere) i dette Norske Mesterskapet har hun gjort storeslem og er i rute til world cup i Chelyabinsk og Astana.
Heidi fikk med 2.16.65 en fin 12.plass på dagens 1500 m.

Herrenes 1000 m var full av overraskelser, og stor fart. Einar gikk igjen et bra løp og fikk en flott 10.plass (1.14.71). Ole fikk plass 17 og Henrik plass 22.