VM enkeldistanser 2011: fin 9.plass til Henrik på 10000 m og 12.plass til Ida på 1000 m.

Ida gikk en fin 1000 m og hadde igjen en av de beste sluttrundene (29.8) i forhold til motstandere. Det er stor og sterk konkurranse og med en tid -veldig nær persen- på 1.17.317 fikk hun en 12.plass - kun 0,4 sekunder fra en 6.plass.

Henrik gikk egentlig et jevnt løp men fikk det litt tungt midtveis løpet. Men han tok seg sammen, fikk rundetidene ned igjen og kjempet seg mot mål hvor han endte på 13.30.94 - en fin 9.plass - kun 8 sekunder bak Håvard Bøkko som endte på en 7.plass.

På 5000 m valgte Ida å stå over distanse for å forberede seg optimalt til søndagens lagtempo.

Ellers vil dagen vel bli husket som den dagen hvor overdommere og ISU igjen klarte å tilpasse en meningsløs regel for å diskvalifisere en løper (som ikke fikk elektronisk brikke på seg) og gjennom det frarøve Nederlandske vd Kieft en velfortjent sølvmedalje på 10k: han hadde ikke hindret noen, og har heller ikke hatt fordel av 'forteelse'. Slik sett ville en advarsel være mer på plass. Tiden er inne for å ta et oppgjør med meningsløse regler som gir negativ og usportslig fokus på skøytesporten. Her bør Norge og Nederland samarbeide og vise at man kan være et forgangsland med gode sportslige tradisjoner.

Det norske kvinnelaget med Ida, Mari og Hege fikk en 5.plass på søndagens VM-avslutningen. Laget hadde en bra åpning, men slet litt midtveis, noe som ikke kunne rettes opp i avslutningen.

Sist oppdatert 12.03.2011, kl. 16:50