Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Skolemesterskap Bøkkoløp 'Bondi-VM'

Torsdag 3.mars 2011 arrangerte Asker sk i samarbeid med Bondi skole Askers skolemesterskap på Risengabane. Mesterskapets finale ble gjennomført som skolenes Bøkkoløp.

Program:
Start 2.-4.trinn: kl.9 (premieutdeling ca kl.11)
start 5.-7.trinn: kl.11.30 (premieutdeling ca kl.13.30)

Følgende Asker-skoler var påmeldt: Blakstad, Hofstad, Arnestad, Rønningen, Jansløkka, Hagaløkka, Mellom-Nes, Vettre, Nesøya og selvsagt Bondi skole.

I alt deltok hele 505 løpere i finalen: 307 individuelt, og 19 stafett lag med 12 løpere pr lag (noen få løpere stilte til start både individuelt og stafett).
Hver skole hadde 2-3 deltakere pr kjønn, pr trinn, individuelt, og hver stafettlag hadde 2 deltakere pr kjønn pr trinn for 3 trinn.

Skolene har på forhånd gjennomført ulike kvalifiseringsmetodikk: enkelte gjennomførte rene uttaksstevner, mens andre tok loddtrekning. Det var utvilsomt populært å delta på finalen.

Selv om det var meldt fint vær, var det også på Risengabane typisk VM-vær: tåke som ser ut til å forsvinne, men som ikke forsvant under hele stevne.
Dagen startet med individuelt for jenter 2.klasse. Det var mange deltakere som hadde 'sommerfugl' i magen - det var spennende å delta. Med stor iver følgte store grupper med på indre banen og heiet frem sine løpere. Sånn sett burde alle deltakere få minst 20 premier, fordi de gikk utenom sitt eget løp mange mange runder som publikum.
Og selv om det ble en del fall (óg piruetter] var det liv og smil på hele den store isflaten på Risenga - 11 mål kunstis.

Skøytepresidenten Vibeke Sørensen besøkte Risenga denne dagen og fikk oppleve den store stemningen på isen.
De som fikk lov å delta fra klubbens løpere var plutselig de store heltene: selv om man starter litt tregere med lengdeløpskøyter enn hockeyskøytene gikk løperne med klappskøyter forbi hockeygutta før inngang sving, og kom ofte i mål med en halv langside forsprang. Også jenter fra Asker kunstløpklubb kunne vise gode takter og svingte fremover i mål.

Starter Einar Døving Agdestein (som har 1.13 på 1000 m fra Calgary i beina) var nøye med startprosedyre til fellesstart: først oppstilling bak den blåe linje, deretter fremover til start. Løperne startet deretter uten feilstarter :)

Stafettkonkurransen var selvsagt mest spennende! Lagene var oppstilt på indre banen, og neste mann kunne starte etter passering fra forgjengeren. Speaker holdt styr på passeringene slik at alle kunne følge med på plasseringene underveis.
På de yngste trinn vant Nesøya skole en overlegen seier, mens Vettre skole seiret over de andre skolene i stafett for trinn 5-7.

Bondi skole vant den gjeve Skolepokalen rett foran Arnestad Skole, etter at alle resultater var summert (tider individuelt, og plassering stafett).

Resultatlistene er lagt ut her.Sist oppdatert 11.03.2011, kl. 19:39

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media