VM allround 2011 (PRs til Asker-løpere) og Landsmesterskap 2011 (2 gull, 2 sølv og 4 bronsje!)

Kommende helg er det VM allround i Calgary og LM i Stavanger.

Fra norges 6 representanter er det 2 løpere fra Asker: Ida og Henrik! De reiste i forrige uke til Canada, slik at de venner seg godt til både døgnritme og høyde før konkurranse.

Mer info om VM på arrangørens webside og schaatsen.nl for spesielt interesserte resultater vil også komme her
NTB om Ida før VM

Ida er debutant på VM allround. Hun startet mesterskapet (først med en feilstart, men holdt hodet kaldt!) med en flott pers (og klubbrekord) på 500 m med nesten 1 sekunde! Tiden 39.36 (åpning 11.27) og 11.plass viser at hun antagelig er i god slag denne helgen!
Henrik startet i 4.par mot Kazachstaner Babenko, og fikk slettet hans pers fra 2006 til 37,19! Og selvsagt: ny klubbrekord! Flott å se at også Henrik er ordentlig tent for dette mesterskapet.

Ida hadde på sin 3000 m en real fight med parkamerat Blondin fra Canada, som hver gang tok igjen Ida. Men Ida ga ikke opp og viste sine tøffe sider. Med en åpning på 20.30, fulgt opp av 31.3, 31.7, 32.3, 31.9, 32.5, 32.8 og siste runde på 33.3 fikk hun ny pers og klubbrekord på 4.06.45, kun 3 sekunder bak Christine Nesbitt. Men det er mange sterke tider, og Ida fikk en 13.plass på distanse (11.plass sammenlagt). Dette bør holde med 1500 m i morgen :).
Henrik startet igjen i 4.par, denne gangen mot japaneren Nakamura. Han tok initiativet og ledelse helt fra starten av og gikk et flott jevnt løp på sin 5000 m. Tiden 6.20.74 er hans nest beste noen gang (19.5-29.9, 29.8, 29.4, 29.4, 29.4, 29.7, 30.0, 30.0, 30.3, 30.8, 31.0, 31.1), og bedre enn for eksempel Shani Davis. Også her: gode løp til tross gjør en sammenlagt 15.plass det ekstra spennende for morgendagens 1500 m med tanke på siste distanse.

På søndagen leverte både Ida og Henrik 'varene' ved å gå gode 1500 m. Begge fikk pers, og klubbrekord. Ida's tid 1.56.25 er kun 3 tiendedeler fra Maren Haugli's norske rekord (og hennes pers fra Berlin er historie...). Hun fikk en flott 9.plass, rett bak Sablikova. Sammenlagt fikk hun en 11.plass, men to kvinner som hadde gått en bedre 3000 m avskåret henne muligheten å vise enda mer på hennes første VM.... Allikevel en flott debut, med 3 personlige rekorder, og 13.plass sammenlagt etter 4.distanser.
Henriks nye PR på 1500 m er 1.46.68 (forrige pers var fra Salt Lake City). Med den sterke konkurranse gir dette kun en 19.plass, og 16.plass sammenlagt.
Håvard Bøkko som eneste norske deltaker på de lengste distanser besørget publikumet fyrverkeri da han -etter en lur første halvdel av distanse- rykket seg frem og avsluttet på overlegent vis med beste tid (12.53.89) og ny norsk rekord. Ivan Skobrev klarte så vidt å slå ham og ble verdensmester. Ireen Wüst ble verdenmester for kvinner.

Neste uke er det World Cup i Salt Lake City for Ida og Henrik. Distanser: 1500 m og 5000/10000 m (samt fellesstart). Her blir det en ny mulighet å vise seg frem!

LM deltar fra klubben: Vebjørn (G12), Martinius (G12), Merethe (J15), Runar (G15) og Anders (G16).

Mer info om LM på arrangørens webside

Første distanse på LM er 500 m. Vebjørn vant klasse 12 år med ny pers (43.87 - klubbrekord) og fikk gull. Også Martinius fikk fin pers på distansen. Merethe gikk inn til en 5.plass etter en forsiktig start, mens Runar slo til i hans klasse og med tangering av personlig rekord på 39.93 fikk han en 3.plass, og bronse. Med Askers raskeste åpning (11.14) og til tross for skikkelig feilskjær i siste sving fikk Anders en ny pers. Med 40.25 nærmere han det magiske 40-tallet med små skritt av gangen....

Mesterskapet fortsetter med 1500 m til løperne. Vebjørn møtte nå noe større motstand på denne lange distanse, men fikk en fin bronse medalje, óg en ny pers 2.21.65. Martinius' nye pers ble 2.44.57, men da han gikk noe for langt i siste ytre bane før veksling ble han dessverre disket. Merethe fikk en 6.plass i klasse jenter 15 år, mens Runar på nytt fikk bronse, 2.01.28, noen millimetere fra sølv! Anders nærmet seg 2 minutt-grensen óg pallen med ny pers og 2.00.52 - 4.plass.

I morgen (søndag) er det 1000 m til alle og 3000 m til de eldste.

De eldste klassene startet sine 1000 m en tidlig søndagmorgen i Stavanger. Merethe satset frisk og fikk en fin pers -rett over 1.30- og en flott 4.plass. Anders fikk med 1.18.41 en 3.plass og bronsje, og Runar hadde denne gangen marginene på sin side og fikk en velfortjent sølvmedalje med en kjempepers på 1.17.93.
Martinius forbedret sin pers med 3 sekunder og avsluttet sitt mesterskap med en flott ny PR på 1.43.65. Også Vebjørn gjorde sine saker bra og fikk ny pers (og klubbrekord) på 1.27.15. Det ble gull på distanse!

Gutter og jenter 15 og 16 år gikk også 3000 m på søndag. Merethe gikk et fint løp og fikk en flott ny pers - 4.57.78 (første gang under 5.00) - 5.plass. Anders (noe sliten etter mange helger med løp på rad) kjempet mot klokka og gikk i mål på 4.18.35 - 4.plass. Runar klarte seg kjempefint på sin 3000 m og kom i mål med ny pers på 4.15.50 - og sølv!
Asker endte dermed på 3.plass blant klubbene i forhold til antall medaljer, og løpere og trenere har all grunn til å være godt fornøyd med innsats.