Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Asker på plass i Bjugn med største lag på NM jr

I helgen deltar Mattis, Henrik, Einar, Heidi, Anders, Runar og Merethe på junior NM i Bjugn.
Alle gleder seg over at stevne er innendørs, for utendørs ut i havgapet er det stiv kuling... :)

Se arrangørens NM-side her.
Se startliste for lørdag her.

Arrangøren har lagt opp til verdige rammer, men orkester og falggborg ved åpningstalene. Løperne satset frisk på sin første distanse. Det er gode forhold, og det ble på lørdag satt 5 personligere rekorder blant stevnets 48 deltakere, 3 junior-bane- og 3 mesterskapsrekorder (Anders var én av de 5 som fikk pers).
1500 m ble tung for Heidi og Merethe, men det blir en ny dag i morgen med 1000 m og 3000 m (kvinnene får gå alle distanser). På 3000 m var det for noen vanskelig å finne helt den gode åpningen på Bjugn-isen, men jevntover gikk det bra for våre junior-menn. Mattis, men også Runar (som etter en del sykdom gjør en fin come-back), fikk tider nærmest sine perser - hhv 4.10.22 og 4.20.93. Alle løpere har med full klaff på 1500 m mulighet for avansement i sammendraget. Deretter stiller 16 løpere til start for 5000 m.
Se resultatliste for lørdag kvinner og menn: 7m, 10m, 12k, 14k, 14m, 20m og 23m plass for Asker-løpere, med Mattis nærmest pallen.

Se startliste for søndag her.

På søndag var det noe kaldere i hallen, og det ble tyngre løp. Det ble noen opprykk og nedrykk. Merethe, Heidi, Einar, Mattis og Henrik fikk gå 4. og avsluttende distanse. Merethe perset på 3000 m.
Det ble 7m, 10m, 12k, 13k, 16m, 18m og 22m plass for Asker-løpere, med Mattis nærmest pallen. Norgesmestere ble Hanne Haugland (Austevoll sk) og Håvard H. Lorentzen (Fana IL).
Se komplette resultatlister her

Asker stiller også med en stor gjeng (12 løpere) på helgens Krystallcup, som tradisjonelt gjennomføres i Jevnaker.