World Cup i Moskva og Vikingløp i Tønsberg

Ida starter i 7.par mot polske Luiza ZLOTKOWSKA. Hun starter i første indre. Luiza har en pers som bare er 1 sek bedre enn Ida sin. I 8.par møter Ireen Wüst Christine Nesbitt i direkte duell.

Henrik starter i 5.par mot Lalenkov. Henrik har siste indre mot russeren som har en 4 sek bedre pers enn ham (vi har fortsatt gode minner fra et tilsvarende oppgjør ifjor i Hamar hvor Henrik slo sin italienske makker som også hadde en mye bedre pers!).

3000 m kvinner og 1500 m menn sendes på NRK2 fra kl.12 til kl.14.20

(bilder: Kirsti Biseth på Risenga sist helg)

På 3000 m åpnet Ida fint på 20.03, var litt letende etter fart i tredje runde, men justerte seg fint ned i påfølgende runde. Hun klarte fint å gå et relativt jevnt løp (hun valgt opplagt annen strategi enn på EM) og slo parkamerat med god margin. Hennes tid 4.13.32 er akkurat litt foran Mari Hemmer, og veldig tett bak de som står på plassene foran henne. Da alle hadde kommet i mål, stod Ida's navn på 9.plass på tavle!

Henrik hadde en vanlig åpning (24.79) men fikk ikke helt 100% full klaff denne gangen, og fikk en 18.plass med 1.50.01. Men: kun 1,5 bak Lalenkov.

Morgen er det 1500 m til Ida, og 5000 m til Henrik - begge får gå sine favorittdistanser på samme dag! Ida møter Laurien van Riessen og Henrik Øystein Grødum. Begge har således parkamerater som er 'jevngode' på distanse.

På lørdagens 1500 m hadde Ida en forsiktig åpning. Hun fikk derimot en veldig bra avslutning og kom fra en 'tapt posisjon tilbake hvor hun faktisk tok parseier - 1.59.90 ble en 12.plass i A-gruppa. Etter mye trening på vei mot toppform på VM en brukbar plassering, og en solid 6.plass samlet i world cup poeng.

På sin 5000 m var Henrik så uheldig å falle. Han hadde akkurat tatt seg inn slik at han lå foran Fredrik van der Horst sin passering og helt lik med Øystein, da han falt og krysset banene til indre bane. Etter at han reiste seg gikk han jevne runder og fikk faktisk rundetidene ned mot slutten (siste runde var bedre enn Fredrik igjen). Da han hindret Øystein ble Henrik diska.

På søndag stiller Ida på 1000 m i 4.par indre bane mot USAs Rebecca Bradford. Senere samme dag kjemper de norske løpere på lagtempo. Herrer mot USA og kvinner mot Rusland.

Ida's 1000 m fikk samme mønster som andre løp denne helgen: forsiktig åpning, men veldig bra avslutning! Hennes siste runde med 30.0 ble bare slått av noen få løpere i konkurranse. Sluttid ble 1.18.07 - 16.plass.

Det norske kvinnelaget med Ida, Mari og Hege gikk et meget sterk løp og holdt godt sammen. Med 3.03.02 fikk laget en 2.plass, og seilet forbi flere nasjoner i sammendraget. Norge fikk dermed bronsje i WorldCup 2010/2011 på lagtempo (med like mange poeng som Tyskland som til slutt fikk sølv pga 1.plassen i Berlin). 3.03.02 var 'en-passant' også ny norsk rekord!

Det norske herrelaget fikk også en 2.plass. Denne gangen var Henrik ikke med, men det norske laget hvor Henrik deltok flere ganger fikk (som ifjor) gull i WorldCup 2010/2011 på lagtempo.

Hjemme på Risenga hadde vi etter torsdagstrening et klubbløp (som vi tok på 'sparke'). resultater er lagt ut her

Klubbens rekrutter og unger oppfordres til å bli med til Krystalcup i Jevnaker - 5.februar (påmeldingsfrist 31.1).

Husk klubbmesterskap: 17.2.

I helgen stilte Asker med et lag på 10 løpere på Vikingløpet i Tønsberg. Dette er uttaksstevne for Vikingrace som i mars avholdes i Heerenveen (NL). Av mange blir Vikingrace ansett som uformell 'ungdoms-EM'.

Det var gode forhold og stevne ble gjennomført med fin flyt (kvartettstart til alle klasser og alle distanser). Jonas og Tim fikk perser på 500 m, og det ble mange uteperser og hele 10 pallplasser (blant annet 1.plass for Merethe på 500 m).
Stevne fortsetter i morgen og det blir sammenlagt plasseringer. for startliste søndag se her

Asker-laget med Tim, Marlon, Emma, Morten, Jonas, Martinius, Vebjørn, Merethe, Runar og Anders gjorde sine saker bra. Asker endte som beste norske klubb (men nederlendere gikk av med seier på 'kvantum-kvote'). Med 8 pallplasser på søndag endte klubben med hele 5 deltagere som ble tatt ut for deltagelse på Viking Race 18+19 mars i Heerenveen: Emma, Vebjørn, Runar, Merethe og Anders.