Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

XL-trapp: arbeid med trimtrappen i Myrabakken er igang!

Asker Skøyteklubb har prosjektert en trimtrapp på Risenga -etter modell fra Hol's energitrappen.
XL-trappen bygges i gamle unnarennet til Myrabakken - én av mange tradisjonelle hoppbakker i Asker. Kjennere mener å huske at bakkerekorden er ca 30 meter.
Uansett vil stigningen til trappen komme tett under dette tallet, og trappen vil få ca 160 trinn. Trappen får en bredde på 120 cm, slik at man kan passere hverandre.

Trappen blir til gjennom et flott samarbeidsprosjekt.
Stiftelse Nedre Bleiker Barnehus er økonomisk bidragsyter og XL-trelast er leverandør av trelast. Trappen prefabrikeres i deler og plassbygges av elever på bygglinje til Nesbru vgs.
Trappen ble forhåndsgodkjent av Asker Kommune i des 2009 slik at den kvalifiseres for spillemidler.

Klubben har inngått en leieavtale på 40 år med Asker Kommune som er grunneier. Leieavtalen inneholder vedlikeholdsplikt (eller riving) i leieperioden.

Trappeanlegget ble nabovarslet og søkt i mars 2010 og byggetillatelse er utstedet.

Dugnaden for å rydde unnarennet for trær og kratt, hvor også ishockeylaget fra Frisk Asker deltok, ble startskuddet for anlegget. Samtidig ble det ryddet en tråkksti i skogholt rundt bakken slik at brukere av trappen også har en returvei, før man kan gå trappen en gang til! Trappen vil være allmenntilgjengelig, slik at den både kan brukes som treningstrapp, trimtrapp eller turtrapp. Den vil sikkert også bli en snarvei for skolegående ungdom fra Bleiker til Risenga. Vinterstid kan unnarennet brukes for aking.

Vi forventer at trappen kan tas i bruk i slutten av mai - noe mindre arbeider (utsiktsrepos i toppen) kan gjenstå til høstdugnaden.

Sist oppdatert 04.06.2010, kl. 22:15

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media