Travel helg! jun VM i Moskva, WC finale i Heerenveen, Siste Indre i Oslo og KM på Risenga

I Moskva har Ida åpnet mesterskapet med en sterk 500 m: 40,21 er ny pers (og klubbkrekord). Tiden er god for en 8.plass i all-round-klasse. Dette gir en godt utgangspunkt for resten av stevne!

På dagens andre distanse fikk Ida en fin 6.plass (2.01.85 - selv om siste runde var noe tungt). Sammenlagt gir dette en 5.plass etter første dag (52 deltakere i klasse).

På lørdag viste Ida igjen at hun er i god form og kan måle seg med de beste juniorer i verden! På 1000 m fikk hun en tid under banerekord (1.19.95) som nederlandske Anette Gerritsen i sin tid satte: 1.18.89 ga en 5.plass. Påfølgende 3000 m (4.17.42) ga strålende resultat: ny pers, ny klubbrekord og en 6.plass. Sammenlagt ble det en flott 5.plass. Hennes poengsum 163.171 er norsk juniorrekord (Hedvig Bjelkevik hadde den 10 år gamle rekorden - Hege Bøkko tok denne over i paret etter).
Ida har bevist at hun har fått det til på det som har vært hennes årets mål!

Søndagen gikk Ida enda en 500 m. Fasit ble 40.51, og denne telte sammen med fredagens 500 m som et sprint-resultat - fredagens 500 m ga en 14.plass, og søndagens 500 m ga en 17.plass, sammenlagt 16.plass.

Det gikk ikke fullt så bra på lagtempo. Det litt ujevne laget endte på 13.plass (lag: Hege/Ida/Hanne).

For resultater (som oppdateres etterhvert): her

Ellers rapporteres det fra Moskva at hallen er kjempefin, og byen er spennende!

I Heerenveen kommer Henrik på lørdag til start i 6.par på 5000 m World Cup finalen. Hans motstander er Dobbin fra New Zealand, som har nesten samme pers som han.
Følg med: her
Henrik fikk med 6.28.45 en flott 6.plass. Sverre Haugli overrasket i dag med en sterk løp: 6.21.49 - rett bak Håvard Bøkko.
Dette blir noe spennende med tanke på VM-uttak (det er kun 2 plasser...). Sverre hadde nå en bedre 5000 m, mens Henrik har overbevist med flere gode 5000 metere i sesongen. Dessuten er hans gode 500 m og 1500 m viktig i et allround-mesterskap som et VM er. Vi har fersk i minnene at Henrik ble beste nordmann på EM i år, og fikk sølv på NM allround.
I world cup 5k/10k endte Henrik på en fin 9.plass.

På søndagen var det Nederland-Norge på lagtempo. Nederland stilte med et B-lag, men det gjorde ikke Norge!! Henrik stilte til start med Håvard og Michael Flygind Larsen. Laget startet forsiktig og fornuftig slik at de kunne gjennomføre et jevnt løp. Det lønnet seg: laget som etter de første rundene lå på 4.plass, rykket i de rundene hvor Henrik startet å dra, og endte på 1.plass med god margin foran Canada, USA og NL. Henrik vant med Håvard og Michael også sesongens World Cup på lagtempo! Gratulerer!

Siste Indre var det stor aktivitet av mange unge løpere. Vebjørn vant hans klasse (11 år), Runar vant klasse G14, Merethe hadde gode uteperser (fikk sammenlagt fin 3.plass) og Gard vant 3000 m (sammenlagt flott 2.plass!). Det ble en del perser for de yngste som alle sammen gikk i 10 års klasse.

Sist oppdatert 17.03.2010, kl. 22:44