LM i Bjugn: Heidi trippel-landsmester; NC7 Hamar: fine perser - Ida fikk norsk rekord firkamp

Øyvind, Runar, Merethe, Anders, Gard og Heidi reiste i helgen til Bjugn for deltagelse på årets landsmesterskap.
Som vanlig er det kaldt i hallen (god utendørs is gir ofte bedre tider enn innendørs i Bjugn), men løperne (som så å si alle har vært syke, og har måtte avstå fra treninger siste uke) har kommet godt i gang, og det er god stemning i laget.

500 m var for alle omtrent som forventet. Heidi fikk bronse i jenter 16år. Øyvind perset med 42,67.

På 1500 m gikk det mye bedre: Heidi ble med fin margin landsmester i jenter 16 år. Runar fikk bronse på distanse i gutter 14 år (2.10.01), Anders fikk en fin 4.plass i gutter 15 år (2.08.90) og Merethe fikk 5.plass i jenter 14 år (2.29.23 - pers med mer enn 4 sekunder). Også Gard og Øyvind var fornøyd med sin innsats.
I morgen er det 1000 m for alle, og 3000 m for klasse 15 og 16 år.

Ellers er det mildtvær med regn, som gjør isete veiene såpeglatte....

Også søndagen ble en vellykket dag for Asker-løpere på Landsmesterskapet.
Heidi vant både 1000 m og 3000 m. Spesielt 3000 m var en spennende race, hvor det helt til det siste så ut at hun skulle måtte nøye seg med sølv... Med en usedvanlig innspurt kom hun i siste runde fra en tapt posisjon meget sterk tilbake og overrasket parkamerat på målstreken!
Runar fikk ny bronse-medalje med en sterk løp på 1000 m.
Anders fikk både på 1000 m og 3000 m nye gode 4.plasser. Spesielt 1000 m var sterk 1000 m: også han snudde en nesten tapt situasjon med en god indre og en veldig god siste ytre til en seier i parløp mot argeste konkurrenten.
Øyvind gikk en brukbar 1000 m, men var spesielt fornøyd med hans sterke 3000 m. Gard og Merethe bekreftet på sine avslutningsdistanser sin posisjon for denne helgen - Merethe fikk ny pers på 1000 m.

for resultater av mesterskapet (med rundetider) se: komplett protokoll.

flere bilder legges senere i bildegalleri

I Hamar deltar Mattis, Ida, Henrik og Einar på NorgesCup 7. Henrik går sprint og de andre allround.
På 500 m vant Mattis junior-klasse med fin pers og ny klubbrekord (38,06 - nr.2 klassene sett under ett). Også Einar perset (39,63), og Ida vant distansen (40,91).
På 3000 m fikk Ida ny pers (og klubbrekord) på 3000 m: 4.20.66 (Mari Hemmer vant distanse med 4.15.01 - Ida ble nr.2 klassene sett under ett). Mattis og Einar gikk sterke løp på 5000 m: hhv 7.08.56 (klubbrekord!) og 7.16.56 (perser med hhv 16 og 19 sekunder). Også Henrik gikk lørdag gode løp og fikk tider i nærhet av persene hans.

På søndagen gikk Ida, Einar og Mattis sterke løp på 1500 m. Einar og Mattis perset (1.58.23 og 1.55.17 - ny klubbrekord). Henrik fikk fin pers på 1000 m (1.15.95) og fikk sammenlagt 3.plass i menn junior.
Ida vant kvinner junior sammenlagt, etter en sterk 5000 m: 7.39.11 (ny klubbrekord). Både Mattis og Einar perset på 10000 m: hhv 14.57.62 og 15.16.21. Mattis satt dermed igjen klubbrekord (4 stk. denne helgen!) og fikk sammenlagt 3.plass hos menn junior.

Ida satte i helgen norsk rekord stor firkamp (40,91-4.20.66-2.02.44-7.39.11).

for NC-resultater se: her.

I kveld (lørdag 13.februar) starter alvoret: Henrik Christiansen skal gå 5000 m i OL.