NM jr allround 2010 - Båstad: gull til Ida! god innsats fra Asker løpere. Krystalcup: Asker domina

Under helgens Norges Mesterskap allround i Båstad vant Ida gull. Dette var ikke helt uventet, men hun gjorde dette med stil: hun vant alle distanser, satte banerekorder på alle distanser óg satte mesterskapsrekorder på alle distanser. Selv var hun mest fornøyd med søndagens avsluttende 3000 m, hvor hun hadde fin flytt og gikk et jevnt løp helt inn til mål.
Poengsum 172,407 var også solid forbedring av Ida's egen mesterskapsrekord fra 2008 (Sør Fron). Dette er Ida's 3.norske gull (tidligere fikk hun gull på NM jr allround 2008 - Sør Fron, og NM sprint jr 2007 - Bergen).
Heidi fikk en fin 7.plass, og også hun var mest fornøyd med innsats på avsluttende distanse.

På gutteside hvor det var tatt ut 32 løpere fikk Mattis, Henrik, Einar og Jon Petter sammenlagt plasseringer som perler på et snor (hhv 9, 11, 13 og 16.plass). Gutta byttet plass i forhold til hverandre om hvem som var best på distanse. Mattis sterkeste prestasjon var 6.plass på 500 m. Henriks sterkeste var 6.plass på 1500 m. Også denne distanse var Jon Petters sterkeste: 13.plass. Einar var sterkest av gutta på 3000 m, hvor han fikk 14.plass. Mattis var igjen beste Asker-løper på 5000 m. På grunn av spesielle regler måtte Jon Petter avstå sin 15.plass etter 3 distanser, hvor han faktisk hadde mulighet for avansement. Dessverre måtte Gard stå over fordi han ble syk.

Etter et meget spennende sluttopgjør mot Kjetil Stiansen (som ledet etter 3 distanser) ble Håvard Lorentzen NorgesMester jr allround 2010.

Stevne var arrangert med raus og hyggelig ramme: løperne ble veldig godt ivaretatt av Båstad IL, og det var hyggelig banket med innslag av høytideligheter (kommunens hederspris til Per Thomas for 20 år iherdig innsats for klubben, og bursdag-sang til Ida som fylte år på lørdag), og kulturell innslag ved Ingvald &co. Også det flotte været sørget for at arrangement gikk knirkefritt, og ga løperne fine baneforhold.

Komplette resultater NM jr allround 2010

flere bilder legges senere ut i bildegalleri

I Jevnaker deltok 11 Asker-løpere med trener Tine på årets KrystallCup.

Det var bra is på Jevnaker og det ble satt mange uteperser av de 11 løperne som gikk for Asker.

Oda gjorde det veldig bra hos rekruttene selv om dagsformen ikke var helt topp. Edle og Emma utgjorde nesten hele klassen jenter 10 år. Morten, Håkon, Lyder, Tim, Tobias og Marlon gjorde at Asker guttene fullstendig dominerte gutter 10 år også. Martinius ble nummer fem av 11-åringene. Merethe vant alle distansene sine overlegent og fikk førsteplass i jenter junior C.