EM i Hamar - HENRIK: 7 og IDA: 17. Gratulerer!!

Andre dagen ble om mulig enda bedre enn første dagen!

Ida satset virkelig bra på hennes 1500 m, og vant i en spennende parløp fra Anna Rokita, som hadde en mye bedre pers enn Ida fra før. Hennes tid (2.02.24) ble ny ledertid, og den stod en par parløp øverst på tavle. Tiden var for eksempel bedre enn Nederlandske Pauline van Deutekom - tidligere verdensmester, og 0,6 sek bak Maren Haugli. Hege klarte å kile seg inn med 1 hundredel forskjell - dette viste igjen hvor bra løp Ida hadde gjennomført. Med en 14.plass på 1500 m og med en poengsum på 124.991 avsluttet Ida hennes første internasjonale seniormesterskap med en sammenlagt fin 17.plass (Tyske Stephanie Beckert presset seg forbi, fordi hun pga bedre plassering på 3000 m fikk lov å starte på 5000 m).

sluttstilling EM 2010 kvinner (for distanseresultater velg 'index' øverst)

Henrik gikk sin 1500 m i parløp mot Italienske Matteo Anesi. Anesi kjent for sin sterke 1500 m måtte se seg slått på siste oppløpsside av vår egen Henrik, som bet seg inn i ryggen av hans parkamerat på siste vekslingsside. Noen var kanskje overrasket, men terrieren fra Asker som han blir omtalt på norsk tv hadde ikke tenkt å la seg imponere av en Italiener med en 3 sekunder bedre pers!

Etter 3 distanser hadde Henrik med sin 7.plass på 1500 m klatret til en 10.plass.

Henrik startet på 10000 i første par mot Sverre Haugli. Helt fra starten gikk begge helt likt: hver gang Sverre prøvde å gå fra Henrik med en noe raskere runde, svarte Henrik kontant. Asker-heia-gjengen på vekslingsside var tydeligvis imponert over Henrik.
Med ca.10 runder igjen begynte Henrik å rykke fra Sverre, og fikk større og større forsprang. Henrik kom i mål med god margin foran Sverre, og viste at han var beste Nordmann i EM. Hans tid 13.41.17 resulterte i en sterk 6.plass på distanse og en 7.plass i Mesterskapet sammenlagt - 0,6 poeng fra Nederlandske Wouter Oldeheuvel.
Ikke overraskende vant Nederlanske Sven Kramer EM.

sluttstilling EM 2010 menn (for distanseresultater velg 'index' øverst)

Tilbake i Asker ble Henriks og Ida's innsats behørlig feiret. Det var fullt hus i klubbhuset, men stor og små som møtte, hilste og nytet kake!

Sist oppdatert 10.01.2010, kl. 22:25