Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

WC i Salt Lake City - Fabelaktig 5000 m for Henrik: 6.15.41! God pers for Ida. Laget vant!!

Plutselig fredagnatt ble det klar at Henrik skulle komme i aksjon på 1500 m. Det blir første gang i år at han deltar på denne distanse i World Cup i denne sesongen. Han får plassen til Sverre Lunde Pedersen, som er blitt syk, og starter i første par.

Henrik utnyttet sjansen og fikk i enkelt parløp ny pers (og klubbrekord) på 1.47.09 (24.2, 26.9, 27.6 og 28.2)! Hans pers stod siden mars 2006 - fra Calgary. Etter 9 par stod han på 2.plass i B-gruppa, foran Eskil Ervik og Frederik van der Horst (som stilte for Christoffer F. Rukke). Det ble til slutt en 14.plass av 38 i klassen.

På lørdag 12.des stilte Henrik til start på 5.000 m. Henrik traff her selveste Chad Hedrick i 6.par.

Ove Eriksen var ikke snau med superlativer under Henriks 5000 m mot Chad Hedrick, og det ble ikke mindre etter at Henrik kom i mål med en ny solid pers: 6.15.41 (også klubbrekord). Dette er 2.persen denne helgen, men denne var med stor margin: nesten hele 5 sekunder. Tidligere pers var 6.20.13 (Calgary mars 2006). Veldig fort i parløpet ble det klar at Henrik ville gå under Sverre Hauglis gode tid 6.18.59, som ble satt noen par tidligere.
Eriksen nevnte ham 'Norges nye store 5000 m løper', 'rett bak ryggen til Håvard Bøkko'. Hans løp var usedvanlig jevn, alle runder under 30 (19.13, 29.3, 29,7, 29.7, 29.3, 29.5, 29.7, 29.7, 29.7, 29.8, 29.8, 29.8, 29.8), og med en sterk avslutning nærmet han Chad som halvveis hadde gått litt fra han. Med Shani Davis rett bak er du i det gode selskapet. Gratulerer Henrik, du benytter sjansene dine godt, og dette må vel være mer enn 1 bein i OL!

På søndag 13.des var det Ida's tur med start på 1.000 m. Hun startet i 7.par og fikk en ny personlig bestetid på sterke 1.17.92. Med en 25.plass i World Cups B-gruppe tar hun igjen et steg, og hadde denne gang flere løpere bak seg enn i Calgary.

Henrik deltok i det norske laget på lagtempo i kveld sammen med Håvard Bøkko og Mikael Flygind Larsen. Dette kan bli bra!

Gutta holdt hodet kaldt og gikk sitt eget løp mot Canada som startet frisk men som ikke fullførte like hurtig. Alle dro sine runder, og kom på linje over målstreken. Laget klarte fint å sette med 3.39.55 ny norsk rekord, og ledet før siste par med USA og Nederland stilte til start... OG: TIDEN BLE STÅENDE! Det Norske Laget med Henrik vant lagtempo i Salt Lake City!