NC 5 med lagtempo i Asker

Startlister for søndag er lagt ut. Stevnestart begge dagene kl.10.30. Resultater og norges cup poeng splittet for senior og junior er lagt ut.

For all info se Meny 'NC5' (øverst i skjermen).
Røde tekster kan klikkes på.

Stevnet er i gang. Det er fine forhold (bane og vær) og arrangement går som smurt. Det blåser nordavind i (spesielt ytre..) svingen. Mange funksjonærer står på!

500 m kvinner ble vunnet av Rikke Jeppsson fra Nesodden IL med 43.47. Heidi fikk 46,83 (6.plass; 3.plass junior).

Ved mennene vant Lars Kvaalen (OSK/NSF) med 38.78 rett foran Espen Aarnes Hvammen fra Eidsvold TF som fikk 38.89. Mattis var beste Asker-løper med en fin 8.plass (40.13)- 4.plass ved juniorer. Jon Petter kom på 14.plass (6.plass juniorer), fulgt av Henrik (16. - 8.) og Einar (17.-9.). Gard fikk en 21.plass (12.), Anders en 30.plass (20.), Runar en 33.plass (23.) og Øyvind en 36.plass (25.).

Også 1000 m ble ved kvinnene suverent vunnet av Rikke Jeppsson. Og Askers Heidi vant distanse i junior-klasse.

Mats Roger Jensen fra Holmestrand & Botne sk vant 1000 m klasse med 1.21.04. Junior-klasse ble vunnet av Kim Andre Eldevik fra Geithus IL, med Jon Petter på en fin 4.plass.

Kvinnenes 1500 m ble vunnet av Anne Gulbrandsen fra Eidsvold TF på 2.25.72. Maren Jørgensen fra Arendal sk vant seniorklasse på distanse (2.29.82).

3000 m menn endte i en spennende tokamp hvor både Lars Kvaalen (OSK) og Tore Solli (Sandefjord SK) stilte i hver sin par i siste kvartett. Tore trakk det lengste strået med 4.11.35, mens Lars hadde 4.11.51.
Ved juniorene vant August T Haugen (også Sandefjord sk), og Mattis var igjen beste Asker-løper på en 5.plass med 4.36.52. Øvrige Asker-løpere: Einar, Henrik, Gard, Runar og Anders på hhv 7, 8, 9, 11 og 12.plass.

Søndagen var det igjen fint vær samt antagelig noe bedre forhold.
Espen Aarnes Hvammen vant 500 m i herrerseniorklasse med 37.71 (1,2 s bedre enn i går). Juniorklassen ble vunnet av Kim Lund Håvardsrud (som i går). Jon Petter fikk en 4.plass i klasse.

Rikke Jeppsson vant igjen 500 m i kvinner senior-klassen, nå med tiden 42.39 (også hun 1,2 s bedre enn i går). Nille Martha Norhaug Faleide (Gol IL) vant junior-klasse med 45.64. Heidi kom på 3.plass.

Også på kvinnenes 1000 m var Rikke suverent best med 1.28.64. Anne Gulbrandsen vant hennes klasse med 1.31.24.

Mennenes 1500 m ble vunnet av Lars Kvaalen - han var med 1.58.91 eneste som kom i mål under 2 minutt.
Andreas Minge fra Båstad vant junior-klasse med 2.03.04. Henrik og Mattis var beste Asker-løpere med hhv 2.06.01 og 2.06.34 (4. og 6.plass). Einar, Gard, Anders og Runar endte på 8, 10, 15 og 16.plass.

Senior Maren Jørgensen fra Arendal vant 3000 m men var eneste deltaker i hennes klasse. Heidi som kom på 2.plass, vant dermed junior-klasse (5.14.83).

Tore Solli fra Sandefjord sk vant 5000 m suverent (6.57.47). Thomas Søfteland fra Arendal vant junior-klasse med et veldig sterk og jevnt løp.

På lagtempo ble det ny banerekord, satt av Mjøsteam, med 4.25.78. Asker 2 (med Mattis, Henrik og Einar) fikk en fin 2.plass med 4.30.35. Asker 1 (Anders, Gard og Runar) endte på en 4.plass.

Neste gang det arrangeres lagtempo håper vi flere lag satser på deltagelse. Det er morsomt å delta, og det er spennende action for publikum!
Og, det er ikke farlig å ha praksis-øvelse for en distanse som er en OL-gren!

Alt anlegg fungerte, og start- og resultatservice både på tavler, tv-skjerm og internett ga en verdig ramme rundt norges cup stevnet. Det var også publisitet i lokalavisen og lokal-tv.

poengstilling - oppdatert etter helgens stevne
I klasse juniorer har de fleste Asker-løpere rykket opp: Mattis ligger nå på 4.plass med Henrik noe bak (6.plass - 84 pkt. forskjell). Jon Petter har byttet plass med Einar (nå hhv 20. og 22.plass). Gard gikk opp fra 36.plass til 31. Anders og Runar kom inn i listen. Heidi har rykket opp fra 10. til fin 7.plass.

Sist oppdatert 16.12.2009, kl. 16:49