WC 2 - Heerenveen: ny pers til Ida på 1000 m - lagtempo for Henrik og Ida

På 1000 m kvinner gikk Ida inn med ny pers (og klubbrekord): 1.20.14. Dermed slettet hun allerede etter 1 uke hennes forrige rekord (1.20.43) fra Berlin.
Ove Eriksen hadde også lagt merke til Ida, og nevnte hennes pers som en 'sterk prestasjon' for det norske tv-tittende publikum.

Hun går lagtempo senere i dag, og gleder seg allerede nå til neste helg: world cup i Vikingskipet :)
Laget med Maren, Ida og Hege gikk et bra løp - dette var første gang og endte 3 sek bak norges rekorden som var satt i Calgary. Løperne kom alle 3 samtidig over målstreken. Andre nasjoner var sterkere denne første gangen, men det er bra å få øvelse. Laget var 2,4 s bak en 8.plass (de første 8 kvalifiserer seg for OL).

Også Henrik (som var reserve på lagtempo) vil stille til start i dag, fordi Michael Flygind Larsen er forkjølet. Spennende!

Med 2 par igjen, kom Norge med Henrik, Sverre og Håvard inn på 3.45.74 og står foreløpig på første plass. De slo det Canadese laget, og den runde Henrik dro kom Norge fra noe bak til noe foran! Løperne gjorde det bra ved mål og kom nærmest på linje over målstreken. Også herrenes tid er 3 sek bak norgesrekorden fra Calgary (2007).
I sluttstillingen kommer Italia overraskende forbi helt i siste runde, mens Sverige taper for Norge. Det norske laget ender på en fin 4.plass!

I Arendal vant Heidi 3000 m foran Anne Gulbrandsen og fikk sammenlagt 2.plass. Hun er sikret uttak til landskamp 5+6 desember i Erfurt. Anders var ikke helt fornøyd med sin 3000 m (litt bak Mii Erik, og 6 hundredeler bak regionsløper Simen Kroken), men han slo Mii Erik i parløp på 1000 m med 10 hundredeler. Merethe fikk sammenlagt 5.plass.