Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Sommersamling Hamar / Ringebu

Tradisjonen tro har løperne fra Asker SK samling på Hamar under sommerisen. Med base på Vikingskipet motell har løperne trent siden søndag 2. august, med økter både på is, sykkel og andre former for barmarkstrening.


Flere av isøktene har vært gjennomført sammen med region Østviken, der fem Asker-løpere inngår (Mattis, Henrik H, Jon Petter, Gard og Heidi). Klubbens øvrige løpere har hatt flere økter på is sammen med jevnaldrende løpere fra Båstad IL.


I år kom også Vebjørn, Oda, Jonas, Morten, Oda, Ingrid og Håkon opp til Hamar. To dager på is, overnatting og felles middag på kvelden med alle de andre Askerløpere har vært en fin inspirasjon før treningen deres for alvor kommer i gang i august. I tillegg har flere av rekruttene utmerket seg som ivrige autografjegere i skipet!
Henrik og Ida trener sammen med landslaget (forbundsgrupper) i og ved Vikingskipet. Etter sommerisen blir det bestemt hvem som deltar på samling i Salt Lake City.Som tidligere år er sommersamlingen delt i to, med et avbrekk på tre dager midtveis. I år reiste gjengen (Mattis, Jon Petter, Einar, Heidi, Dag-Erik, Anders, Gard og Runar) med Pål og PP til Ringebufjellet. Ståle hadde planlagt lange fjellturer og generell barmarkstrening. Været var upåklagelig. Vi møtte Båstad-gjengen og hadde pga litt feilnavigering på fjellet (gjengrodde stier over/gjennom myrene), en noe lengre enn planlagt tur! Løperne var ikke tilbake før etter ni timer.... Like blide, og med noen ekstra kilometer i beina.

Andre dagen var det spenst og basistrening på formiddagen på campingplassen ved stabburene. Bading i det kalde fjellvannet av Måsatjønnet (som i forrige århundre noen vintere har vært høyfjells-skøytebane for Sør Fron!), og på ettermiddagen var det bakkeløp med start nederst i dalen. På kvelden ble vi invitert til grillfest med fysisk og psykisk lek på hytta til Fjeld der Båstads løperne bodde. Tredje dagen var det topptur til Gloppen med fin utsikt over det vide fjellandskapet med Imsdalen i bakgrunn.
Det var et fint avbrekk med mye verdifull trening.


Fra søndag 9. august fortsetter samlingen på Hamar, med daglige isøkter (terskeldrag, jevnerunder og sprint) samt sykkeløkter ut uken. Henrik H kom tilbake og tidligere veldig aktiv løper Kine Hasle kom på noen dager på besøk. Gisle gikk på skøyter sammen med Morten, Martinius og Marlon.

Kveldene brukes til sosialt samvær og felles matlaging. Vebjørn tok med seg enhjulssykkel som bødt på nye utfordringer!

Runar, Merethe og Anders deltar på Terra-samlingen. Som ivrige skøyteløpere er de nesten en klasse for seg, og får god trening og oppmerksomhet fra Lasse Sætre, Øystein Haugen og Nina .. Disse dagene sover og spiser disse tre ungdommene på Toneheim Folkehøgskole.

På mandag hadde region Østviken organisert en forelesning om kosthold. Ernæringsekspert Christine Helle fra Olympiatoppen hadde et interessant foredrag for gruppen, med fokus på trenings- og løpsforberedelser.

Flere av klubbens løpere skal avslutte samlingen med deltagelse i sommerløpet lørdag 15. august.

for flere bilder se Bildegalleri

Sist oppdatert 08.08.2009, kl. 23:27

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media