Norges Cup 6 i Bjugn - få deltakere, men mange fra Asker / Østviken! Gode plasseringer.

Gard, Einar, Anders, Merethe, Henrik, medtrenende Ole fra Tynset, Jørgen fra Aktiv, og Andreas og Therese fra Båstad stiller i helgen til start i Fosenhallen i Bjugn hvor Norges Cup 6 arrangeres. Runar og Heidi er desverre syk. Asker/Østvikens lag på 9 er mer enn en kvart av deltagerne, da ikke mer enn 29 deltakere fant veien til Bjugn denne gangen.

Løperne har prøvd isen og forholdene er fine. Utformingen og belysning av hallen gjør at løperne føler at de går kjempefort 'i tunnelen'. I morgen - lørdag - fra kl.11 - kl.13 kan alle hjemme følge med løpene på livestream

For startlister og resultatlister se her og her for komplett resultatliste med passeringstider

Løperne gjorde sine saker bra. Einar gikk meget gode løp: på 500 m ble han hindret av (sprint norgesmester junior) Martin Bjertnes som falt rett foran Einar ut av siste svingen, men til tross for 'bråstopp' og unna-manøvre kom han i mål på 39.00. På 1000 m var han suveren, og fikk 1.plass (på 1000 m senior fikk Asker/Østviken forøvrig 1+2+3.plass!). Også Gard var fornøyd med begge sine løp og viste gode sprint-takter. De andre løpere hadde smådetaljer å utsette på sine egne løp+ form - men over det hele var det mye bra.

Etter dag 1 har nesten alle løpere avansert i Norges Cupen. Einar rykket opp til 3.plass. Henrik til 7.plass med ytterlig mulighet til avansement i helgen. Også Anders har en slik mulighet, og har nå rykket opp til en delt 5.plass i junior-klasse. Gard avanserte til 12.plass, og 'puster Runar i nakken'. Merethe står på en fin 5.plass.

Etter gode forberedelser ble dag 2 enda mer vellykket for løperne. Einar fikk seier på 1500 m og Merethe på 3000 m. Anders gikk et fint jevnt løp på 5000 m og fikk seier i havn i junior-klasse på distansen. Også Gard gikk jevnt ganske lenge i sitt løp.

Som en del av lederutvikling fikk Einar og Henrik oppgaver som sekundanter på vekslingssiden. Gard, Anders, Andreas og Ole hadde stor glede av deres innsats!

Helgen endte med 4 første plasser, 1 2.plass og 6 tredje plasser.

Etter dag 2 rykket Anders opp til 4.plass i årets Norges Cup for junior, mens Gard rykket forbi Runar og står nå på 10.plass. Henrik steg til 6.plass i Norges Cup senior.
For oppdatert NC-poeng se her

Det var et flott stevne, og publikum hjemme kunne på livestream følge med alle løp!

Uttak NM jr allround
Etter helgen ble uttaket for Norges Mesterskap junior Allround kjent: Anders, Gard, Runar, Heidi og Merethe ble tatt ut for deltakelse på Furumo første helg i februar.
Les hele uttaket her

Gratulerer!
---------------------------------------------------------

Hans Olav stilte til start på HvammenBygg-løp i Kongsberg som eneste deltaker fra Asker. Til tross for tett snøvær fullførte han fint sine løp, og fikk 1.plass sammenlagt i klassen Gutter 11 år.

Sist oppdatert 20.01.2012, kl. 23:00